MiTo GTA toch in aantocht?

Gespot in Italië!

Een hele dikke MiTo vlakbij Turijn. Nee, het is geen zoveelste getunede versie van een firma die behoefte heeft aan meer. Op dit plaatje zien we dat de fabrikant zelf ook de moed nog niet heeft opgegeven. De productieversie van de verleidelijk MiTo GTA concept lijkt nog altijd lekker in de pijplijn te zitten, of de concurrentie en critici dat nu willen of niet. De GTA verdween zoals je weet met een hoop roddel an achterklap vorig jaar van het toneel. De achterzijde toont ondanks dat de uitlaten nu wat verder uit elkaar staan een hoop overeenkomsten met de concept van Geneve 2009.

Het zou om een opgepepte versie kunnen gaan van de 1.4 met 170 pk uit de QV die wij reden. De huidige MiTo krijgt een grondige update in 2012. Of we nog zo lang moeten wachten voor een GTA is de vraag. Mogelijk zal Alfa Romeo deze hete versie als een zelfstandig model lanceren met geheel eigen kenmerken aan binnen- en buitenkant. In dat geval hopen wij op 2011, oftewel volgend jaar.

Als onze ogen ons niet bedriegen zien we hier een nieuwe fundamentele stap naar een volwaardig Alfa Romeo merk.

[nggallery id=319]

4 gedachten over “MiTo GTA toch in aantocht?

 • 14 mei 2010 om 19:28
  Permalink

  Kijk dit zijn berichten een 1.4 TBI Twinturbo met Multiair met 200PK of zo altijd leuk.

  Als Alfa Romeo deze auto gaat brengen dan word de Gulietta GTA ook heel heet. Ik denk als Alfa slim is dan bouwen ze de GTA modellen bij Alfa Corse net zo als de Abarth modellen van Fiat. Als ze dit nou doen in Milano dan bouw je een nieuw Desing center (centro stile) en een Experians center en natuurlijk Alfa Corse waar de race auto’s en alle GTA modellen worden gemaakt.

  Misschien wel een leuk idee

  Ciao Squadra

  Beantwoorden
 • 16 mei 2010 om 00:54
  Permalink

  Het lijkt inderdaad op een bumperkit op een standaard mito vind de banden maat wat smal. Maarja misschien wil Alfa Romeo ons dat juist wel doen geloven.

  Zach op internet ook een filmpje van de Alfa 159 GTA op de Nurburgring ze hebben met een mule gereden maar deze is er nooit gekomen helaas.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.