Nieuw Alfa Romeo Giulietta spotje met Nederlands tintje

giulietta spot

Voor het spotje van de vernieuwde Alfa Romeo Giulietta (MY2014) is opnieuw voor het decor van een Nederlandse stad gekozen. Opnieuw, want dat was recent ook al het geval met het introductiebeeldmateriaal van de Maserati Ghibli. De moderne architectuur in het Alfa spotje staat in Amsterdam, maar wat misschien nog veel aardiger is om te vermelden, is dat de kort figurerende mooie rode Giulietta Sprint, eigendom is van de Nederlandse Alfist Roel van Reenen. Weer eens het bewijs dat Nederland een aardige schare Alfa-fans kent, wat dus zelfs in Turijn is opgemerkt. Voor meer informatie over deze eigenaar en zijn klassieke Alfa ga naar Social NetWall.com.

De reclameboodschap van de jongste editie Giulietta, is onder regie van Lino Russel gedraaid en is een productie van de firma Akita in opdracht van Armando Testa. We zien een stijlvol spotje, als eerste in het Italiaans ingesproken door Mario Cordova. Ook opvallend is het slot met de nieuwe pakkende slogan van Alfa Romeo; ‘Just Drive’. Deze werd geïntroduceerd samen met de 4C en vervangt het inspirerende ‘Without heart we would mere machines’.

httpvh://youtu.be/obxBpuEfcd0

6 gedachten over “Nieuw Alfa Romeo Giulietta spotje met Nederlands tintje

 • 2 oktober 2013 om 21:32
  Permalink

  ‘Without heart we would mere machines’ was een kwalijk stukje discriminatie van Nederlanders, want de slogan werd overal ter wereld vertaald (bijv. Ohne Hertz waren wir nür Maschinen), behalve in ons land.

  Beantwoorden
 • 2 oktober 2013 om 23:06
  Permalink

  discriminatie is het alleen als je jezelf erdoor gepasseerd voelt (dus spreek niet voor een heel volk). Ik zie dat persoonlijk in geen geval als discriminatie. En volgens mij is de slogan alleen in grote talen vertaald en volgens mij hoort het Nederdietsch daar nog altijd niet bij..Of is dat weer precies heel Hollands..groot denken maar klein zijn 🙄 😆 😉 Ik kan de Deense en Poolse vertaling ook niet vinden bv…

  Beantwoorden
 • 3 oktober 2013 om 10:12
  Permalink

  Ja maar in België liggen taalkwesties heel gevoelig en in Nederland niet (behalve bij jou 😉 )..Stel je voor dat ze het daar enkel in het Frans zouden vertalen…amai amai Het ligt dus aan de mentaliteit van de Nederlander zelf en het feit dat NL geen grote taal is. (lekker veralgemeniseerd 😆 )

  Beantwoorden
 • 3 oktober 2013 om 15:36
  Permalink

  Het blijft een schitterende auto !
  Leuk filmpje,alleen de vanafprijs aan het einde,daar schrik je toch wel even van.
  Maar 16950 euro!! Een Mito met een paar extras kost in NL nog een stuk meer. 🙄

  Beantwoorden
 • 3 oktober 2013 om 17:23
  Permalink

  Ik vind ‘Without heart we would be mere machines’ gewoon ook veel betere klinken dan ‘Zonder hart waren we enkel machines’ (of whatever het hier in België is)…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.