Nieuwe Fiat ‘Journey’ voor het eerst gespot

Nou ja ‘gespot’…

Wat je ziet is een Dodge Journey (4,89 m lang) met tape op de bumpers die kort geleden als een dief in de nacht ergens over de Italiaanse wegen reed. Gister schreven we nog dat de Multipla met stille trom is vertrokken na een dienstperiode van 13 jaar. Wat we in dat bericht zijn vergeten te vermelden is dat ook de MPV Ulysse eveneens al uit productie is. Volgend jaar zal een surrogaat Fiat met een Amerikaans voorkomen als voorlopige opvolger komen, voordat er een geheel nieuw model zal komen uit de fabriek in Servië. Dat nieuwe model komt er in L en XL en zal dus Multipla en Ulysse vervangen. Onlangs heb je bij ons kunnen lezen dat Dodge dit jaar nog helemaal uit Europa zal verdwijnen.

Voorlopig niet helemaal dus want laten we zeggen dat dit een noodzakelijke overgangsregeling is. Deze ontwikkeling gaat gelijk op met de lichte update voor de Dodge in de VS, die voor eind dit jaar gepland staat. Onder de motorkap zien we straks geen V6 maar MultiAir en MultiJet2 motoren van 140 tot 190 pk. Mogelijk wordt vierwielaandrijving op de Fiat ook een optie aangezien de Dodge dat ook in de aanbieding zal hebben. Verder volgt er een grondige aanpassing van het stuurhuis en de ophanging. De Journey wordt voor en achter wat minder scherp gemaakt zodat het nog enigszins binnen het Fiat gamma zal passen… Maar ja, hoe maak je van een appel een peer? In dit geval door er gewoon “Peer” op te schrijven.

Deze make-over gaan we gepresenteerd zien in Genève en zal vanaf volgend voorjaar voorjaar bij de dealer arriveren voor een prijs vanaf ongeveer 25.000 euro.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.