Home » Fiat

Nieuwe Fiat Palio Weekend komt in maart op de markt

31 januari 2012 12:44 6 reacties

Palio weekend 2012

De nieuwe Fiat Palio Weekend stationwagon is bijna klaar voor een marktintroductie. In Brazilië lijkt het ontwikkelen van nieuwe modellen voor Fiat inmiddels een alledaagse bezigheid. Kort na het debuut van de nieuwe Palio eind vorig jaar, waren we in de weken die volgden getuige van de komst van de nieuwe Siena, die volgende maand aan de pers gepresenteerd zal worden. Op dit moment schuift de eerste nieuwe stationwagon van Fiat in jaren al weer aan. Volgens insiders zal dit model eind volgende maand aansluiten in het Braziliaanse offensief van Fiat. Fiat is de onbetwiste marktleider op deze grootste markt van Zuid-Amerika en is dus duidelijk van plan om dit jaar nog een groter gat te slaan op de concurrentie.

De Uno, Palio, Siena en Palio Weekend, krijgen vermoedelijk ook nog binnen afzienbare tijd gezelschap van de opvolger van de Strada pick-up en zelfs een kleine Crossover/SUV. Die laatste komt misschien ook naar Europa (productie in Mirafiori) in een aangepaste vorm als model naast de 500L. Deze zou je kunnen zien als een meer Spartaans en economisch zustermodel van de nieuwe in Servië ontwikkelde Fiat 500L. Een dergelijk model zou de huidige positie van Fiat in Italië en de rest van Europa drastisch kunnen verbeteren. De Braziliaanse Uno begon onlangs ook al een Europese carrière in aangepaste vorm, als de Panda die momenteel in Pomigliano d’Arco wordt gebouwd. De Braziliaanse gaarkeuken van Fiat zou dus nog wel eens de redding kunnen worden van Lingotto, gecombineerd met de ontwikkelingen in Detroit. Alle hier genoemde modellen staan overigens op het nieuwe Small/B-Evo platform van FGA. Bij ons maken de nieuwe Panda en de Lancia Ypsilon daar inmiddels gebruik van. Ook het merk Jeep krijgt een klein model op dit platform, dat vooral in Europa een rol van betekenis zou kunnen gaan spelen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • Dutchbird schrijft:

  OEFFFF!!!!! Is me dat ff schrikken!
  Wat een fantasieloze auto is dat zeg!

 • Lancia4Ever schrijft:

  Das een render tipeau. Met nog iets te veel elementen van het huidige model. 😉

  BTW: Heb je de nieuwste duitse grundlichkeit van VW al ontdekt? Bij de 5 deurs Up kun je de raampjes niet eens naar beneden draaien! EPIC FAIL! Viva la Panda! Zo kan ik ook wel binnen een week een extra model eruit poepen. Laat me raden; op de skoda versie zijn het ook van die schandalige uitklap dingen. 😈

 • tipeau schrijft:

  Ik hoop dat je gelijk hebt Lancia4Ever.

  In de geplaatste foto bij dit artikel zie ik weinig nieuws, als het de nieuwe was, zou je er toch wat van de nieuwe Siena in moeten kunnen ontdekken.

  Aan Volkswagen maak ik geen woorden meer vuil, ik zou blindelings voor de Panda gaan, ook al zat er nooit iemand achterin.

 • mickey schrijft:

  up is een eerste generatie,gaan nog kinderziektes in zitten,de panda is de 3 serie,dat is nu wel weg.
  maar bij tweecilinders heb ik toch mijn bedenkingen!
  dat geld ook voor de up motor(3 cilinder/aluminium),
  dat gaat nog problemen geven(trillingen/vibratie).
  en met een test liep deze motor 1/16…
  😆

 • Lancia4Ever schrijft:

  @tipeau: Nee de Siena staat meer op zichzelf (vanwege dat dit model voor een heel specifieke markt is). Je ziet duidelijk dat de Palio Weekend zoals de naam al suggereert gewoon een verlengde Palio zal zijn. Het front toont veel overeenkomst met de nieuwe Palio.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, , , ,

Volg ons

Advertenties