Nieuwe Fiat Panda geeft zich al iets meer bloot

Panda scoop

De website AlVolante.it toont ons voor het eerst een nieuwe Fiat Panda in ‘badpak’, in plaats van ‘winterjas’, als het om zwarte ducktape gaat. Met de hittegolf die momenteel over Italië trekt is het dan ook heel toepasselijk, dat de strategisch o zo belangrijke Fiat zich wat luchtiger kleed dan voorheen. Uiteraard zit de echte onthulling ‘m in de details straks, want de grote lijnen vormen een grote déjà vu met dank aan de Braziliaanse Uno.

En het zijn juist de details die van deze Panda een spartaans doch smeuïg karretje gaan maken. De nieuwe Lancia Ypsilon straalt misschien uit dat luxe een recht is voor iedereen, deze Fiat mag als boodschap uit gaan dragen dat leuk design een recht voor iedereen is. Let bijvoorbeeld op de rechthoek met afgeronde hoeken, die je werkelijk in heel veel details terugziet. Het is bijna een uitdaging om deze eens te tellen.

Zoals we al zo vaak op AutoEdizione hebben geconstateerd, is goed te zien dat de nieuwe Panda een degelijk en relatief goedkoop autootje wordt met een hoge fun factor. Het tegenovergestelde bijvoorbeeld van Volkswagen’s laatste troef de Up, die eveneens in Frankfurt gepresenteerd zal worden. De Duitse interpretatie van een veelzijdige stadsauto, doet een verstandig mens naar onze mening straks direct naar de Fiat-dealer rennen voor de aankoop van een Panda. De nieuwe Italiaan is beter, mooier, praktischer en meer economisch.

Ook technisch zal de nieuwe Panda indruk gaan maken, dankzij de toevoeging van een nieuwe TwinAir-variant (65 pk) en vernieuwde MultiAir techniek.

4 gedachten over “Nieuwe Fiat Panda geeft zich al iets meer bloot

 • 23 augustus 2011 om 07:56
  Permalink

  Inderdaad, die VW Up is een tegenvaller. Een zielloos ding zonder aaibaarheidsfactor. Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe Panda.

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2011 om 14:49
  Permalink

  Ik denk dat Fiat het serieus warm krijgt van de Up. Het is misschien een zielloos ding, als de prijs goed is (dat was altijd het probleem met de Fox) dan heeft Fiat echt een grote concurrent erbij. Niet op de thuismarkt maar wel in Duitsland en andere grote markten. En vergeet niet dat de nieuwe Kia Picanto (geen zielloos ding als je het mij vraagt) op dit moment veel klanten aan wegsnoepen is.

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2011 om 21:29
  Permalink

  @Alfa156

  Staat VW op dus verkoopt vanzelf, al hebben beide merken hoofdzakelijk eigen publiek. Groot pluspunt van de Panda blijft 5drs, tegenwoordig in deze klasse haast een must.

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2011 om 12:37
  Permalink

  @San: ik vrees voor de verkopen van de Panda in Duitsland. Duitsers zijn nu eenmaal chauvinistische boefjes dus als ze voor hetzelfde geld iets uit eigen land kunnen kopen dan doen ze dat. De Panda heeft inderdaad wel voordeel met z’n vijfdeurs koets.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.