Nieuwe Fiat Panda Natural Power in Nederland vanaf 10.790 euro

Fiat Panda Natural Power NL

De slimme Fiat Panda Natural Power op groengas waar we al even mee hebben gereden in Italië, is nu ook in ons land leverbaar, en wel vanaf 10.790 euro indien je in aanmerking komt voor de speciale aankoopsubsidie. Zoals gezegd is dit vijfdeurs model op groengas een ideale combinatie van voldoende vermogen, weinig uitstoot en een laag verbruik. Slechts 27 gram CO² volgens de in ons land gehanteerde well-to-wheel berekening. Alleen elektrische auto’s scoren lager, maar daarvan weten we inmiddels dat die zorgen voor een veelvoud aan uitstoot tijdens de productiefase.

Voor slechts 3,80 euro kun je er 100 km mee afleggen, ongeveer de helft van wat je normaal kwijt bent met een TwinAir zonder gasinstallatie. Het omslagpunt ligt bij vijf jaar gebruik al op 3.800 kilometer per jaar (inclusief subsidie van € 3.000,-). Gisteren schreven we al een soortgelijk verhaal over de nieuwe Ypsilon EcoChic die nu in Italië in première is gegaan. Uiteraard valt ook de Panda Natural Power in de 14% bijtellingscategorie. Momenteel kun je bij 105 punten in Nederland groengas tanken.

2 gedachten over “Nieuwe Fiat Panda Natural Power in Nederland vanaf 10.790 euro

 • 11 januari 2013 om 13:48
  Permalink

  Elektrische auto’s scoren lager als je de stroom met kernenergie opwekt. In Nederland heb ik gelezen dat je rond de 70 gram/km CO2 uitkomt.

  Het is mij niet bekend dat produktie van elektrische auto’s tot overmatige CO2-uitstoot leidt. Wel vereist de produktie van de accu’s en de neodimium-magneten in de elektromoren het gebruik van een aantal zeer foute chemicaliën, waar zeer verantwoordelijk mee omgegaan moet worden. In China, waar veel van dit spul gemaakt wordt, heeft men daar geen beste reputatie mee.

  Je moet dat wel weer in verband zetten met een traditionele loodaccu: Lood en zwavelzuur zijn ook erg fout.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.