Ferrari Classiche divisie net zo succesvol als moderne tak

ferrari classiche1

Een prachtige florerende bedrijfstak van de sportwagenfirma uit Maranello, is ook Ferrari Classiche. Mede door dit in 2006 opgerichte onderdeel, zijn Ferrari’s bij veilinghuizen populairder dan ooit (en dus waardevoller). Een permanente werkplaats met de beschikking over een gigantische historische archief, werkt dagelijks aan diverse projecten in opdracht van Ferrari-bezitters uit heel de wereld. Er komen daar momenteel jaarlijks steeds meer opdrachten bij.

Op dit moment werkt men aan 24 zeldzame en minder zeldzame exemplaren. Hiervan dragen maar liefst vijf exemplaren de initialen 250 GTO, wat absolute kroonjuwelen zijn. Dit model waarvan tussen 1962 en 1964 slechts 36 werden geproduceerd, behoort tot de meest waardevolle auto’s ter wereld. Vergelijkbaar is ook de 250 Testa Rossa die momenteel in de werkplaats staat. Deze auto werd door Phil Hill naar de overwinning geleid in de 24 uur van Le Mans van 1958. Andere projecten zijn bijvoorbeeld een 500 TR uit 1956 en een sport-prototipo 512 M uit 1971.

ferrari classiche

Tot vandaag heeft men er bij Ferrari Classiche meer dan 60 restauratieprojecten op zitten en heeft men meer dan 3800 certificaten van authenticiteit vrijgegeven. Dankzij een archief met talloze tekeningen, heeft de firma vele componenten kunnen reconstrueren, waaronder 25 V12 motorblokken. Sinds kort is ook Maserati Classiche in het leven geroepen, dus zullen ook oude exemplaren van dit prachtige automerk dankzij grondige restauratieprojecten, steeds waardevoller worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.