Home » FCA , Fiat , Overige

Nieuwe Fiat’s vatten vlam in dramatische week op Italiaanse wegen

10 augustus 2018 22:24 3 reacties

Het was een roerige week op de Italiaanse wegen. Het hele land werd opgeschrikt toen begin deze week een vrachtwagen vol LPG op de A14 bij Bologna tot ontploffing (foto onder) kwam nadat het op een file was ingereden, waarbij het als eerste een truck raakte dat ook nog licht ontvlambaar materiaal transporteerde. De ervaren chauffeur van de tankwagen was op wonderbaarlijke wijze het enige dodelijke slachtoffer in het grote inferno (volgens de brandweer vooral doordat de gaswolk heel snel kon ontsnappen) dat zelfs het hoger gelegen wegdek deed instorten bovenop een onder de snelweg gevestigde autohandel. Veel dodelijker bleken vreemd genoeg twee ongevallen nabij het zuidelijke Foggia, waarbij in een paar dagen tijd in totaal maar liefst 16 doden zijn gevallen. Het ging om overvolle busjes (waarvan één met Bulgaars kenteken) met illegale Afrikaanse tomatenplukkers die frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen botsten. Alle dodelijke slachtoffers bleken tomatenplukkers. De Italiaanse autoriteiten onderzoeken momenteel de toedracht én de verantwoordelijken die verdacht worden van uitbuiting.

Gelukkig vielen er bij een tunnelbrand op het traject Basel-Chiasso/Como (A2) geen doden of gewonden. Een autotransporter met nieuwe Jeeps van het type Renegade en het vernieuwde model Fiat 500X, raakte volledig uitgebrand. Samen met de Iveco gingen er 7 auto’s verloren. Gelukkig bevond de truck zich nog aan het begin van de tunnel, nabij de plaats Osco in het noorden van het Zwitserse kanton Ticino. Het brandweerteam ter plaatse was afkomstig uit de gemeente Biasca. De auto’s waren geproduceerd in Melfi en waren voor de export bestemd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • Hilbert schrijft:

    Dus geen Jeep

  • Squadra schrijft:

    Hilbert de Renegade komt daar ook vandaa. Samen met de 500X bizar verhaal dit hoe is het eigenlijk met de wegen in Italia weet dat Renzi een groot plan had voor Italië.

  • niccolo schrijft:

    Volgens mij is de (slechte) staat van het Italiaanse wegennet mede debet aan het succes van de Renegade in Italië 😁

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat , Overige

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties