Nieuwe Maserati GT blijkt prachtige evolutie van GranTurismo

Maserati doet z’n eigen scoops.

Tegenwoordig krijgen we van Maserati zelf de eerste kiekjes doorgestuurd van hun modellen in ontwikkeling. Heel veel kilometers op de weg zijn niet meer nodig vandaag de dag, aangezien dat allemaal voor een groot deel goed gesimuleerd kan worden in het ‘Innovation lab’ te Modena. Afgelopen winter waren het nog opgerekte Giulia’s die we zagen, maar inmiddels ziet ons oog de officiële carrosserie. Gelukkig zijn de plaatjes van goede kwaliteit en concluderen we met grote voldoening dat de designafdeling de nieuwe GT weer een super stijlvolle lijn meegeeft, zoals Pininfarina dat ook bedacht had voor de GranTurismo uit 2007.

Evolutie in typische drietand stijl.

En dat is na een decennium waarin de lijnvoering van Maserati ons niet voor de volle 100% wist te overtuigen zeer goed nieuws. Het lijkt erop dat men de draad weer oppakt waar het bij de GranTurismo was gestopt. Sterker nog, je ziet als je goed kijkt dat het nog wel eens een perfectionering van het oorspronkelijke idee zou kunnen opleveren, dankzij de toepassing van een nog strakkere wat meer minimalistische benadering (zoals de hoekige liggende koplampen). Iets wat voor het eerst was ingezet op de MC20 (en de Grecale die binnenkort debuteert). Kortom, ‘minder is meer’ volgens Italiaanse leest. Als een maatpak waarvan je denkt; ‘op het oog zo eenvoudig, maar jemig wat mooi en gebalanceerd uitgevoerd’. Eindelijk weer iets waar ons Italiaanse autohart al bij de eerste aanblik een stuk sneller van gaat kloppen. Stellantis investeert de komende jaren enkele miljarden in Maserati en wil het meest prestigieuze topmerk van het concern, eens en voor altijd op de rails krijgen. De nieuwe GranTurismo zal ook als volledig elektrische GT op de markt verschijnen en wordt in Mirafiori geassembleerd. Er volgt eveneens een open versie. Het publiekelijke debuut zal waarschijnlijk op de salon van Genève begin 2022 plaatsvinden.

Een gedachte over “Nieuwe Maserati GT blijkt prachtige evolutie van GranTurismo

  • 16 juni 2021 om 14:34
    Permalink

    De huidige Quattroporte kan wat mij betreft bij lange na niet tippen aan de vorige; wat mij betreft tijdloos en kan nog steeds verkocht worden. Hopelijk gaan ze daar naar terug. MC20 is wel beetje die richting op.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.