Ook Ferrari gaat aan de hybride

We wisten dat het er ooit van zou komen, maar nu is het echt zover. Ferrari toont binnenkort haar eerste hybride op Genève. Op basis van de 599 wordt een door Ferrari ontwikkeld systeem toegepast, wat waarschijnlijk in relatie met het KERS systeem zal staan. Ferrari experimenteerde overigens al eerder op groen gebied met de F430 Bio Fuel.

Helaas wordt je als autofabrikant gewoon niet meer serieus genomen, als je niet aan deze ontwikkeling meedoet. Maar waarschijnlijk hoopte iedereen dat deze groene golf toch aan Ferrari voorbij zou gaan. Het edele Italiaanse merk met de cavallino rampante, is voor jong en oud eenmaal het synoniem voor sportauto. En daar hoort nou eenmaal herrie, beleving en de geur van benzine bij.

Sommige menen zelfs dat de magie van het merk al enige tijd aan het vervagen was. Zelfs ‘liefhebber’ Jeremy Clarkson haalde dit onlangs nog aan met de test van de 599. Misschien is het gewoon een kwestie van accepteren dat de legendarische V12 in zijn huidige vorm vroeg of laat zal verdwijnen? Vrijwel zeker is dat de echte Ferrarist na dit bericht met heimwee naar die mooie tijd  terugkijkt.

Het geluid van een V12 met meervoudige Webers, de geur van benzine, vrije wegen en de Italiaanse zon. Prachtig…

[nggallery id=213]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.