Opnieuw hoop voor De Tomaso na verkoop

detomaso

Het is de lokale overheid in Turijn gelukt om een koper te vinden voor De Tomaso. Het Italiaanse sportwagenmerk hield begin deze eeuw op te bestaan en beleefde een herstart dat uitdraaide op een spectaculair fiasco vol drama. De Zwitsers-Luxemburgse holding L3 Holding is voor 2,5 miljoen euro de nieuwe eigenaar van het merk en de productielocaties in Grugliasco en Livorno. De beste keuze uit alle aanbiedingen volgens iedereen, aangezien verder niemand interesse had in de bijbehorende industrie en de 900 man personeel (800 in Turijn, voorheen Pininfarina en 100 in Livorno, voorheen Delphi). L3 Holding is al actief in de autowereld en is aandeelhouder in Lotus F1.

detomaso2

De nieuwe eigenaar koppelt aan de aanschaf zelfs een hoopgevend plan waarin staat dat tussen 2017 en 2021 zelfs 360 extra werknemers aangetrokken zullen worden. Primair doel; een jaarlijkse productie van 4500 auto’s. Een sportwagen met middenmotor vormt het eerste project. Een ambitieus en hoopgevend plan dus, dat hopelijk voor de werknemers niet weer in een nachtmerrie zal uitlopen. Het plan zal binnen enkele maanden van start gaan met als streven om tegen 2020 de productie volledig op stoom te hebben. Het zou een geweldige wending zijn sinds het debacle met Rossignolo en mooi nieuws bovendien voor de hele Italiaanse auto-industrie.

5 gedachten over “Opnieuw hoop voor De Tomaso na verkoop

 • 27 maart 2015 om 08:08
  Permalink

  Goed nieuws. Het is een schande wat er de laatste jaren met het merk is gebeurd. 2.5 miljoen is een peulschil voor zo een merk.

  BeantwoordenReport user
 • 27 maart 2015 om 10:58
  Permalink

  Bijzonder, dat als je een merk koopt er ook 900 personeelsleden bij krijgt. Nu heb je die ook wel nodig als je wil starten met een jaarproductie van 4.500 units……

  BeantwoordenReport user
 • 27 maart 2015 om 18:15
  Permalink

  Opnieuw een foto van een ruïne. Ook van Arese hebben we de nodige foto’s gezien hoe het in minder dan een decennium in een ruïne is veranderd. De omgang van de Italianen met industrieel erfgoed is slecht te begrijpen, en ook al ben ik dan half Italiaans, mijn Nederlandse DNA wint het hier en ik kijk er met verbijstering naar.

  BeantwoordenReport user
 • 27 maart 2015 om 19:56
  Permalink

  Wat een farce. De Tomaso is jaren geleden overleden, klaar punt uit. Laat het toch zo. Wat hebben ze nu, een naam voor de rest helemaal niets.

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.