Opvolger Ferrari Enzo wordt dit jaar alleen getoond aan eerste klanten

Di montezemolo Enzo

De opvolger van Ferrari’s supercar Enzo, is al zo goed als klaar en zal eind dit jaar zelfs getoond worden aan een select publiek. Dat liet Luca Cordero di Montezemolo weten aan de bron Automotive News. Dat betekent dus dat jij en ik tot begin 2013 moeten wachten, voordat we deze exoot zullen kunnen aanschouwen in Detroit of Genève. Gelukkig is dat geen straf, aangezien de F12berlinetta er nog maar net is. Ferrari zit daarmee in een luxe positie, waarbij ze het publiek kunnen laten wachten en voor een gelimiteerd model als deze die er nu aankomt, de maximale aandacht kunnen vragen van de potentiële koper. Een slimme aanpak, want wie wil er niet de aankoop van een auto overwegen, die jij en een paar anderen voorlopig alleen nog te zien krijgen?

Ferrari zal in 2013 dus weer een grensverleggend nieuw model aan de wereld tonen. De opvolger van de Enzo krijgt volgens de CEO een bijzondere tot de verbeelding sprekende naam en zal met vlag en wimpel de snelste auto voor op de openbare weg op deze planeet zijn. De Enzo die we nu kennen is als opvolger van de F50 uit de jaren ’90, een gelimiteerde auto waarvan er tussen 2002 en 2011 399 stuks zijn gebouwd. Het model zal z’n unieke naam niet overdragen, vanwege deze exclusieve rolt. De opvolger zal bijna helemaal uit Carbon Fiber zijn opgetrokken en een V12 hebben van meer dan 750 pk (niemand weet nog precies hoeveel, maar 900 is mogelijk). We zijn intussen benieuwd of er eind dit jaar ook weer enig beeldmateriaal vroegtijdig uit zal lekken.

3 gedachten over “Opvolger Ferrari Enzo wordt dit jaar alleen getoond aan eerste klanten

 • 13 maart 2012 om 21:23
  Permalink

  nou dat belooft wat/met vlag en wimpel…
  een bugatti met 1200 pk vergeten zeker. 😀

  Beantwoorden
 • 13 maart 2012 om 21:38
  Permalink

  Dat is niet eens een echte auto aangezien een bocht nemen nagenoeg onmogelijk is. Een raket op wielen maken kan iedereen en is niet nieuw. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.