Opvolger Ferrari Enzo wordt super hybride

Ferrari zegt dat de opvolger van de Enzo een grensverleggende hybride zal worden. Dankzij ervaringen en tal van innovaties in de F1, is de Italiaanse sportwagenfabrikant in staat om opnieuw met iets te komen wat de wereld nog niet kent. Eind dit jaar mogen klanten reeds kennis maken met het nieuwe model dat al bijna klaar is en in 2013 mag in Genève de rest van de wereld zich verbazen over dit technologische hoogstandje.

Brandstofbesparing staat met wat in de wandelgangen F70 wordt genoemd, in tegenstelling tot wat je verwacht, voor meer vermogen. Het nieuwe model dat waarschijnlijk meer dan 660.000 euro zal kosten, gebruikt een 12 pitter dat 40% minder brandstof zal verbruiken, dan normaal gesproken gebruikelijk is. Tegelijkertijd hebben we het hier over de meest krachtige Ferrari voor op de weg ooit.

Ferrari zal in 2013 de toon zetten terwijl we ook andere bouwers als BMW en Porsche steeds meer bezig zien met hybride techniek. Geen van deze Duitse merken zal echter nog met een dermate krachtig hoogstandje komen, als die van de firma uit Emilia Romagna. Voorzien van een elektrische motor (foto) en Hy-Kers hybride technologie, zal de krachtbron tegen de 900 pk aan vermogen hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.