Home » FCA , Overige

Overweegt FCA een kleine Jeep uit Pomigliano d’Arco?

19 januari 2015 20:10 ��n reactie

Jeep A

Officieel staat er niets over in het plan voor 2014-2018, maar bij FCA zou men wel degelijk spelen met het idee van een mini Jeep in het A-segment. Jeep CEO Mike Manly heeft dat vanuit de autosalon in Detroit zonder blikken of blozen gezegd. Het zou dan om een tweede model uit een Italiaanse fabriek gaan die vooral voor de Europese markt is bedacht en veel deelt met de nieuwe Panda Cross van Fiat. De Cross is op bepaalde markten een behoorlijk succes inmiddels, wat de gedachten over een Jeep-variant flink doet oprakelen.

Toen Fiat Chrysler in 2009 overnam ontstonden in de wandelgangen direct praatjes over een dergelijk klein model. Dat blijkt achteraf natuurlijk alles met de Renegade te maken hebben gehad, maar nu wordt er dus weer gesproken over een echte mini Jeep. Jeep is de komende jaren FCA’s belangrijkste internationale merk en dus is het zeker niet ondenkbaar. Bovendien zit Pomigliano d’Arco nog ver beneden de maximale capaciteit en is er dus ruimte genoeg voor een extra model. Export naar de VS hoeft ook niet per definitie worden uitgesloten, al zegt Manley zelf al dat de marges in het kleinere segment al net zo klein zijn en het alleen onder de juiste winstgevende condities kan plaatsvinden. Het zou een nieuwe troef van FCA kunnen zijn in de toch al sterke A-segment portfolio van de groep.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Lusso schrijft:

    Dat zou inderdaad wel kunnen werken in Europa. Ontwikkelingskosten zijn eerder beperkt omdat onderhuids alles op de Panda kan gebaseerd worden.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties