Pirelli opent nieuwe fabriek in Mexico

Pirelli heeft eind vorige week op feestelijke wijze een nieuwe fabriek geopend in het Mexicaanse Silao (in de staat Guanajauto). De Milanese bandengigant onder leiding van CEO Marco Tronchetti Provera, kon daarbij op voldoende aandacht rekenen, want zelfs president Felipe Calderón was er bij aanwezig. Het is de eenentwintigste fabriek alweer van Pirelli wereldwijd. Deze fabriek zal zogenaamde ‘High-Performance’ en ‘Ultra High-Performance’ banden produceren voor de hogere segmenten en SUV’s. De productie is voor Mexico zelf (30%) en heel Noord-Amerika bestemd (70%). De fabriek ligt op een terrein van 135.000 m² en kan uiteindelijk op jaarbasis 3,5 miljoen eenheden produceren tegen 2015 en zelfs 5,5 miljoen in 2017. Eind dit jaar verwacht men op zo’n 400.000 stuks te zitten.

De fabriek komt voort uit een totale investering van rond de 400 miljoen dollar en schept binnen afzienbare tijd in totaal ongeveer 1000 nieuwe banen. Pirelli heeft hiervan 700 in dienst en nog eens 300 zijn indirect met de fabriek in Silao verbonden. In de periode tot 2017 verwacht men dat er uiteindelijk 1800 nieuwe banen bij zijn gekomen (nog eens 700 onder Pirelli en 100 in het bedrijfsleven rondom). De nieuwe fabriek werkt als het om de voorziening van de Noord Amerikaanse markt gaat, samen met de Pirelli-fabriek in de Amerikaanse staat Georgia, in de plaats Rome. Pirelli verwacht in deze regio -waar het vooral het premium-segment van de automarkt zal bedienen- een stijgende omzet die in 2014 uit moet komen op 710 miljoen euro, goed voor 9% van de totale omzet van de groep.

Niet geheel toevallig werd juist naast de fabriek ook het “Inter Campus Pirelli Silao” geopend. Een sportaccommodatie voor kansarme jeugd dat op initiatief en met steun van de Milanese voetbalclub Internazionale FC is geopend. Pirelli is al jaren nauw verbonden als hoofdsponsor van Inter en deze veldjes zijn een wereldwijd initiatief van Club president Massimo Moratti. De 70 kinderen die aanwezig waren bij de opening hadden donderdag de dag van hun leven toen ze oog in oog stonden met de president van Mexico en de CEO van Pirelli.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.