Pirelli’s P-Zero F1 banden zijn lekker herkenbaar

P-zero 2011

Het zijn de ‘United Colors of Pirelli’ waar de beroemde Milanese bandenmaker mee op de proppen komt voor het komende seizoen. Pirelli is zoals we weten de hofleverancier op het hoogste podium van de autosport. Vanaf aanstaande zondag begint het feest in Australië (en dus niet in Bahrein vanwege de onrust).

Zoals gezegd is de slogan van voormalig Italiaans F1 team Benetton, geen onlogische associatie; Met felgekleurde teksten op de zijkant van de P-Zero’s kun je straks vanachter de buis zien welke van de 6 soorten op dat moment door een team wordt toegepast. Volgens Motorsport Pirelli directeur Paul Hembery is dat ook precies de opzet. Oranje is voor wie in de regen rijdt. Blauw is een tussenband voor op de vochtige baan. Rood is supersoft voor het snelle werk, maar slijt wel snel. Geel is soft en snel en minder gevoelig voor slijtage. Wit is een medium band en een soort compromis tussen snelheid en degelijkheid. Zilver is een harde band voor wie lang met een 1 setje wil rondrijden.

Volgens het reglement mag een team maar 2 soorten gebruiken binnen 1 wedstrijd (‘Prime’ en ‘Option’). De banden voor nattere omstandigheden zijn altijd beschikbaar indien de omstandigheden daarom vragen. Tijdens de eerste drie GP’s in Australië, Maleisië en China, zullen de teams in eerste instantie de gele en de zilverkleurige (Soft en Hard) gebruiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.