Home » FCA

Poolse Fiat-fabriek Tychy hoopt op nieuw model

18 september 2013 21:55 2 reacties

fiat polen

Zeker weten doet hij het zelf ook nog niet helemaal, maar Antoni Gren, algemeen directeur van de Fiat-fabriek in het Poolse Tychy, heeft goede hoop dat er binnen een paar jaar een nieuw model in productie genomen zal worden. De zeer complete en moderne locatie, is volgens Gren te interessant voor Fiat om niet in te blijven investeren. Tychy, waar op hoogwaardige wijze de Fiat 500, Lancia Ypsilon en Ford Ka geproduceerd worden, voelt het wegvallen van de oude Panda en de crisis momenteel goed. In 2009 werden er nog 606.000 auto’s geproduceerd, terwijl dit vorig jaar nog maar 305.000 zijn geweest. Lichtpuntje is dat de verwachting voor dit jaar van 287.361 stuks naar boven kan worden bijgesteld tot zo’n 290.000 eenheden.

De productie van de 500 en Ypsilon is met 17% toegenomen. Sinds januari zijn er 200.719 eenheden van de band gerold. Een nieuw model in de meest compacte klasse zou de fabriek, waar inmiddels 1450 interim werknemers moesten worden afgestoten, veel verder helpen. Ook in Warschau rekent men op een dergelijk plan van Lingotto. Er zijn ook speculaties over een nieuwe compacte variant van Lancia en een mogelijk plan om de 500 voortaan alleen nog in Polen te bouwen. Het gaat in dat geval om de opvolger van de huidige generatie die zowel voor de EU als de VS geschikt zal zijn.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Was er ook niet een tijdlang sprake van een Topolino, een model onder de panda?

  • Lancia4Ever schrijft:

    Idd maar het lijkt erop dat die naar Pernambuco gaat. De nieuwe grote fabriek zal naar verwachting nl ook exporteren buiten Brazilië. Of Pomigliano krijgt de eer om uit te breiden met deze kleine nieuwe stadswagen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

Volg ons

Advertenties