Presentatie Alfa Romeo Tonale mogelijk 8 februari 2022

Dinsdag 8 februari.

In september klonk al door dat Alfa Romeo in februari 2022 het doek wil trekken van de langverwachte Tonale. Vandaag lezen we het gerucht dat het om precies te zijn om de achtste gaat van de tweede maand, wat op een dinsdag valt. Het filmpje dat Alfa Romeo afgelopen week presenteerde als terugblik op 2021, is eigenlijk tevens een soort vooraankondiging, dat de Tonale vanaf 2022 een nieuwe fase zal inluiden voor het Milanese merk.

Nieuw tijdperk aanstaande.

Over twee maanden kunnen we dus stoppen met sikkeneuren, want dan is het nieuwe elan een feit en zal Stellantis als het goed is eindelijk een meerjarenplan gaan uitrollen. Een meerjarenplan waar we al pak ‘m beet sinds het Centenario in 2010 op hopen, en dat onder FCA nooit volledig kon worden gerealiseerd. De Giulietta, 4C, Giulia en Stelvio vormden een stevige aanzet, waar niet gemakkelijk een vervolg aan kon worden gegeven wegens een te lage financiĆ«le slagkracht. De Tonale is overigens misschien wel het ideale model om de draad mee op te pakken. Het spreekt een groter publiek aan, alleen al qua modeltype. Zal de auto harder aanslaan dan de Giulietta bijna 12 jaar geleden?

8 gedachten over “Presentatie Alfa Romeo Tonale mogelijk 8 februari 2022

 • 29 december 2021 om 23:27
  Permalink

  “Giulia and Stelvio formed a solid start, which could not easily be followed up due to insufficient financial strength.” Manley failed this, he transferred all moneys to Maserati.-

  Beantwoorden
 • 30 december 2021 om 01:13
  Permalink

  Zal de auto net zo aanslaan als de 156 in 1997? Midden in een bestaand segment gelanceerd, maar dan net zo veel verleidelijker dan de segment-genoten dat velen voor de charme vielen zonder over de schoonheidsfoutjes te vallen en het een winnend nummer werd.

  Beantwoorden
 • 30 december 2021 om 06:29
  Permalink

  De eerste nieuwe Alfa in 5 jaar. Laten we hopen op een wonder. En het wonder moet liggen in een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Net als bij de introductie van de 156. Plus geen rare fratsen met kleuren en opties: wel veel kleuren en goede pakketten. Dan nog moet de vorm perfect zijn (zie het verschil tussen de 156 en 166 ..) en niet het minst: de actieradius elektrisch in hybride of EV-vorm. ID3/4, Tesla 3, EV6 en Polestar 2 zullen concurrentie vormen. Kortom, wijsheid zal hopelijk Alfa Romeo redden.

  Beantwoorden
 • 30 december 2021 om 14:26
  Permalink

  Ik wacht af, het schiet allemaal niet op, zo langzamerhand begint dit op een slechte speel film te lijken, Is al zo vaak geroepen maar iedere keer is er weer iets waardoor de introductie wordt uitgesteld.

  Beantwoorden
 • 30 december 2021 om 14:44
  Permalink

  Mooie auto! Ook wel iets voor de Italiaanse politie, lijkt mij. Hopelijk komt er ook een sterke diesel. Ik verwacht, dat de andere Alfa Romeo modellen ook de koplichten van de Tonale zullen krijgen. Ik denk, dat de Giulietta veel beter had kunnen aanslaan als er direct een stationcar versie van was verschenen. Ik hoop, dat 2022 een mooi Alfa Romeo jaar gaat worden.

  Beantwoorden
  • 12 januari 2022 om 14:12
   Permalink

   Het duurst te lang maar 8 februari is te overzien šŸ˜ƒ
   Nu inderdaad hopen dat hij echt sportief en voldoende praktisch is. Dan worden de verkoopcijfers weer goed en niet meer beschamend.

   Beantwoorden
 • 25 januari 2022 om 10:11
  Permalink

  Zal net als de Giulia en Stelvio top zijn qua design en dergelijke meer, die beiden fantastisch rijden. Jammer dat de meeste auto liefhebbers twijfelen hoe goed deze twee modellen zijn. Nu nog een management die naam waardig en slimmer dan al de vorige en dan moet het lukken om er een succes van te maken.

  Beantwoorden
 • 28 januari 2022 om 00:08
  Permalink

  Corsa Italia meldt op haar site dat de Tonale start met opgevoerde 1.3tjes mildhybride. Kansloos. En dan nog een jaar wachten op een PHEV met 200+ pk. Hoezo? 50-55.000 euro voor een aangeklede Jeep Compass of is het een 3008? Wie zie dan als concurrent? Het moet wel heel Speciale wordenā€¦

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.