Racen voor fijnproevers met de Maserati GranTurismo MC Trofeo

Heb je veel geld en een racelicentie maar willen de gewrichten niet meer zo en vind je Ferrari’s en al het andere maar ordinair?

Dan heeft Maserati precies wat je zoekt. Voor 200.000 ballen kun je namelijk een seizoen lang deelnemer worden van de Maserati GranTurismo MC Trofeo cup voor amateurs (lees oudere coureurs). De prachtige bolide met 4.7 blok en 450 pk staat dan voor je klaar. Deze ‘Gentlemen driver’ Trofeo wedstrijden begint met 7 proefronden door heel Europa. Te beginnen in Monza op 23 mei. De start en finish van de WTCC kun je daar dan ook direct bekijken voordat ze naar Zolder vertrekken. Dan 20 juni op de Brands Hatch in Kent. 18 juli in Brno TsjechiĆ«. 1 augustus in Oschersleben Motorsport Arena Duitsland. 5 september in Valencia Spanje. En  tot slot 10 oktober op Mugello bij Florence.

Private teams doen weliswaar ook mee met de MCGT4 maar krijgen een aparte classificatie. Voor deze teams kost deelname trouwens ‘maar’ 54.000 euro. Er kan op vrijdagen 40 minuten vrij worden proefgedraaid. Op zaterdagen volgen telkens twee kwalificaties van elk 20 minuten. En op zondagen zijn er dan twee wedstrijden van 38 minuten plus een ronde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.