Rallylegend 2013 van start in San Marino

san marino1

De meest fantastische Italiaanse jaarlijkse rally-belevenis is waarschijnlijk Rallylegend in San Marino. Gisteravond is de elfde editie van start gegaan op de steile hellingen van de ministaat op het Italiaanse schiereiland. Indrukwekkende oude rallylegendes beten de spits af in “The Legend Parade”. Oude bekende coureurs werden welkom geheten in de speciaal ingerichte Rally Village.

san marino2

Dit evenement waar tal van Lancia Delta’s, 037’s en S4’s, maar ook Fiat’s, Alfa’s en zelfs Ferrari’s te zien en vooral ook te horen zijn, heeft door de jaren heen een steeds internationale karakter gekregen. Dat heeft alles te maken met het feit dat ook de Rally-sport bij de Italianen al jaren flink in het bloed zit. Dat Rallylegends tot de verbeelding spreekt, is voor velen ook aanleiding om volop te speculeren over de terugkeer van Italiaanse merken tot op het hoogste niveau in deze sport.

checkstar

Vanmorgen is de shakedown “I Laghi” van start gegaan, wat tot 14:00 te bewonderen valt. Vanaf 16:00 kunnen alle voertuigen van dichtbij bekeken worden rond het stadion Serravalle. Het Magneti Marelli Checkstar-team met de ‘legendes’ Miki Biasion, Markku Alen, Gustavo Trelles, Luca Pedersoli en Harri Toivonen zal dan tevens worden gepresenteerd. Vervolgens volgt er een wedstrijd tot diep in de avond. Zaterdagochtend wordt er weer volop proefgedraaid door allerlei bijzondere exemplaren en in de middag wordt er weer gestart met een echte wedstrijd (tot 19:00). Zondagochtend volgt nog een derde wedstrijd en in de middag wordt het evenement afgesloten met een prijsuitreiking. De toegangsprijzen tot het bezoeken van delen (of het gehele) van het programma variĆ«ren van 10 tot 30 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis plaatsnemen op de tribunes.

san marino3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.