SEMA 2010: Dikke Fiat 500 van Mopar in prachtige 500 stand

En dit is ‘m dan in het echt, de reeds aangekondigde Amerikaanse visie op een sportieve variant van de Fiat 500.

Amerika warmt zich op voor de herintroductie van Fiat en dus is de Italiaanse autofabrikant ook op de populaire SEMA tuning beurs aanwezig in Las Vegas. Fiat start vanuit een prachtig ontworpen stand een waar charme offensief door een voor Amerikanen grote geliefde naam te gebruiken; ‘Mopar’. En het werkt want er lijkt in de VS via internet (bijvoorbeeld facebook) een ware 500 hype te ontstaan. Een van de vele voordelen van het feit dat Lingotto nu mede eigenaar is van Chrysler en dus van Mopar. Mopar CEO Pietro Gorlier is overigens een Italiaan. Mopar presenteerde zelfs twee varianten. Naast de zeer gedetailleerd ontworpen ‘GT’, wat technisch gezien een Abarth is, presenteerde het label ook de ‘Urban Camo’. Deze laatste toont weer eens dat de 500 er prachtig uitziet in werkelijk elk jasje. Dit keer zijn het een soort grijze pixels die de carrosserie sieren.

‘GT’ vinden we een wat rare aanduiding voor een dikke 500, maar als dat in Amerika meteen goed valt vinden we het alleen maar prachtig. Met een mooie grijze lak, een zwart gedeelte rond de koplampen plus luchtgaten en buitengewoon fraaie 18 inch velgen, ga je bijna hopen dat deze versie ooit in Europa terecht komt. De rode stoel met hippe bekleding is best stoer. Inmiddels kunnen Amerikanen op internet hun stem uitbrengen over welke motor ze naast de 1.4 benzine nog meer zouden willen. Een MultiJet2 Diesel bijvoorbeeld met 95 pk of een TwinAir met 100 pk.

Al met al is het duidelijk dat men in het land van SUV’s en Pickup’s best warm willen lopen voor een kleine knappe Italiaan.

[nggallery id=494]

Een gedachte over “SEMA 2010: Dikke Fiat 500 van Mopar in prachtige 500 stand

  • 6 november 2010 om 12:00
    Permalink

    De GT vind ik zeer geslaagd. Makkelijk te onthouden typenaam voor de amerikanen overigens. Misschien niet passend voor de kleine 500 maar wel een typenaam waar de amerikanen lang en breed mee bekend zijn sinds de Mustang & Co.

    Wel een minpunt voor de standhouder die een detail op het rechtervoorwiel over het hoofd heeft gezien. 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.