Home » Maserati

Sergio Marchionne: ‘Nieuw tijdperk voor Maserati is begonnen’

30 januari 2013 10:57 ��n reactie

grugliasco1

De Maserati-fabriek in Turijn is geopend en heet Giovanni Agnelli Plant, omdat het ‘tien jaar na de dood van l’Avvocato’ precies symboliseert waar de topman van Fiat voor stond. Vanmorgen vond in alle vroegte de inauguratie van de assemblagelijn van de nieuwe Quattroporte plaats, in aanwezigheid van de hele top van Lingotto. Turijn op z’n best en dat verdiende een luid applaus. Sergio Marchionne noemde het een nieuw tijdperk voor het merk Maserati, maar had het met die woorden ook duidelijk over een nieuwe toekomst voor de auto-industrie in de Piemontese hoofdstad en Italië.

grugliasco5

De productie en introductie van de Maserati Quattroporte vormt volgens de CEO, het centrale punt van een serieus offensief in de hoogste segmenten waar goed over is nagedacht, tot in detail. De firma zal dit keer een lange adem hebben aldus Marchionne en volgens een doordachte strategie aan verdere expansie werken. De ‘Agnelli Plant’ wordt het symbool van herstelde Italiaanse export en de daarbij behorende hoogwaardige producten. Nu werken er nog 500 werknemers op de as van een oude industrie die verloren ging. Op deze locatie waar Bertone ooit auto’s samenstelde, zal vanaf de productiestart van de E-segment Ghibli, het weer een drukte van belang zijn met meer dan 1000 werknemers op de werkvloer.

grugliasco3

De onvoorwaardelijke intenties van Lingotto, om van Italië weer een rendabele thuishaven te maken, werd ook krachtig verwoord door John Elkann. Hij sprak tijdens de inwijding over moeilijke keuzes die met overtuiging werden genomen. Ondanks het soms grote gebrek aan erkenning in eigen land, heeft men doorgezet, aldus de kleinzoon van Gianni Agnelli; “Men beseft niet half, onder welke moeilijke omstandigheden we deze keuzes maken.” De managers van Fiat SpA verwachten dat de bodem nog niet is geraakt op de Italiaanse en Europese markt, maar de investeringen in Pomigliano, Melfi, Grugliasco en straks ook Mirafiori, bewijzen dat men in een betere toekomst gelooft. De dag staat verder in het teken van de laatste kwartaalcijfers, die volgens Marchionne alles behalve negatief zullen zijn, dankzij de mondiale slagkracht van het bedrijf

grugliasco2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Di Segno schrijft:

    Geweldige

    Mentaliteit! Daar kun je een oorlog mee voeren!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties