Spectaculair Maserati raceweekend in Monza

Stefano Rota is de coureur met de beste cijfers en staat na het debuut van de unieke Trofeo Maserati GranTurismo MC races van afgelopen weekeinde bovenaan.

Prachtig en spectaculair! Wie nog geen drietand in z’n hart gegrift had staan, moet dat absoluut hebben sinds het zien van deze bijzondere races in Monza. Twee dagen lang kon men getuige zijn van een spetterende en absoluut fotogenieke show, die opgevoerd werd door de GranTurismo in race tenue. Kracht en stijl werden succesvol gebundeld tot een kippenvel optreden, waardoor Maserati’s race verleden compleet in ere hersteld lijkt te zijn. Iedereen lijkt acuut de vorige GT vergeten te zijn, hoewel deze ook dit jaar nog aan de start zal verschijnen in tal van wedstrijden.

Van dat Maserati-eerherstel in de racewereld maakt ook de MC12 uiteraard deel uit. Toch moeten de (Vitaphone) mannen in de FIA GT1 klasse nog keihard knokken voorlopig om de eerste plaats op te eisen. In het Tsjechische Brno werd afgelopen weekeind eindelijk de eerste plek weer veilig gesteld na een race lang voorop te hebben gereden.

De volgende Trofeo wedstrijden worden in het Belgische Zolder gehouden op 19 en 20 juni.

We tonen je ook nog even wat foto’s en leuk filmpje van de oefenronde op Vallelunga.

[nggallery id=338]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.