Stoeltje van Abarth

Dan verwacht je meestal een heerlijke rood of zwart lederen zetel met veel zijdelingse steun en geïntegreerd hoofdsteungedeelte.

Huisstijl kunstenaar en architect Fabio Novembre, heeft er nu eentje gemaakt die daar in de verste verte niet op lijkt. Nu de grote kunststof 500-tjes geveild zijn komt hij met heel wat anders. De ‘Abarth chair’ is een trendy designobject voor de liefhebber. Leuk voor in de keuken van de sportieve Abarth-rijder of voor in de paddock en langs het race circuit tijdens een middagje genieten van snelle schorpioenen. Het stoeltje is in samenwerking met het Italiaanse interieurdesign-merk Casamania tot stand gekomen en bestaat uit innovatieve materialen en vormgeving. Novembre ging bij het ontwerp totaal uit van de typische Abarth kenmerken. Alledaags maar toch ongewoon. Stijlvol en uitermate sportief. Compact en toch robuust. Een schorpioen logo en diffuser-achtige details maken van de ‘Abarth chair’ een echte hebbeding voor fanatici van Italiaanse sportiviteit. Wie wil zijn snelle espresso niet drinken vanaf dit stoere Abarth stoeltje?

De stoel is te zien zijn op de internationale salon voor interieurdesign in Milaan. Vandaag is het de laatste dag van dit evenement dat vorig jaar meer dan 300.000 bezoekers trok. Ook Lapo Elkann toont daar zijn laatste creaties. De ‘Abarth chair’ is geïnspireerd op de ‘bi-colore’ lay-out van de nieuwe Abarth 500c. Deze mooie open Abarth zal daarom ook ter plekke te bewonderen zijn. Waar en wanneer de stoel te koop zal zijn is nog niet bekend.

[nggallery id=281]

Een gedachte over “Stoeltje van Abarth

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.