Teasers waren van Lamborghini Sesto Elemento concept

Het is maar een klein priegelplaatje in een te lage resolutie, maar we zien nu helemaal wat het wordt.

Op de PR afdeling van Lamborghini waren ze de boze mailtjes na die SPAM-regen aan teasers vast zat en heeft men actie ondernomen. Het betreft een Revention-achtig ontwerp van de Gallardo. Maar het verschil met de bijna buitenaardse versie van de Murcielago zit ‘m natuurlijk vooral in de techniek van het vele carbon fiber. De concept heet ‘Sesto Elemento’, oftewel het zesde element…. Teaser zes inderdaad… Maar had dat niet anders gekund, door iets grotere ‘elementen’ te tonen?

Volgens de weinige details die voorlopig naar buiten zijn gekomen weegt de Sesto Elemento nog geen 1000 kilo met 999 kilogram. Het is een experimentele auto die toont waartoe Lamborghini toe in staat is als het gaat om gewichtsreductie. De V10 5.2 zou deze auto in 2,5 seconden naar de 100 duwen en de topsnelheid is 350 km per uur. Dit prototype Gallardo moet een blik zijn in de toekomst van Lamborghini’s ‘instapper’.

Wat we zelf wel jammer vinden, is dat het op het oog in principe een ‘doodgewone’ Gallardo lijkt… De kaas zit ‘m tussen de gaten zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.