Teller Amerikaanse Fiat-dealers staat nu op 103

Fiat dealer Amerika

Fiat heeft van de geplande 130 Amerikaanse verkooppunten inmiddels 103 geopend. In Tulsa, Oklahoma en in het New Yorkse Buffalo kwamen er de afgelopen maand weer twee bij. In die laatste Staat staan nu maar liefst 9 Fiat-dealers waar de 500 en 500C in de etalage staan. Zoals bekend doet Fiat er alles aan om zo snel mogelijk op volle kracht het merk in Amerika te kunnen promoten. Helaas lukt zoiets niet binnen een paar maanden en is de verkoopdoelstelling van 50.000 stuks voor het eerste jaar, nu drastisch naar beneden toe bijgesteld. CEO Olivier François sprak van een ‘Awareness’ probleem die met de juiste inzet goed op te lossen valt.

Vandaag de dag rijden er in ieder geval al 13.861 Fiat 500 modellen rond in de VS. Afgelopen september werden er 2733 verkocht. Het wachten is nu op de komst van Abarth. Inmiddels gaan er zelfs stemmen op dat de positie van Laura Soave als CEO van Fiat Noor-Amerika niet meer zo zeker is.

Aan Chrysler zal het niet liggen, want de Amerikaanse tak van Fiat vliegt momenteel hoog en zorgt voor excellente cijfers. De vernieuwde modellen van Chrysler (+36%), Jeep (+24%) en Dodge (+10%) slaan geweldig goed aan. Deze goede resultaten kunnen de lancering van Fiat alleen maar bevorderen.

Een gedachte over “Teller Amerikaanse Fiat-dealers staat nu op 103

  • 5 oktober 2011 om 10:27
    Permalink

    103 dealers voor 1 model in 2 smaken. Hadden ze niet meteen er een Alfa dealer in kunnen stoppen hadden ze tenmisnste nog 3 modelen te verkopen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.