Touring levert eerste Disco Volante af op Villa d’Este

disco volante villa

Het stijlvolle en bijna altijd zonovergoten Concorso d’Eleganza di Villa d’Este, stond weliswaar in het teken van de zeer bijzondere Bugatti 57 SC Atlantic uit 1938 van Ralph Lauren, maar onze aandacht gaat vooral uit naar een bijzondere creatie van Carrozzeria Superleggera Touring. De reïncarnatie van de opmerkelijke Disco Volante van weleer, is namelijk geen eenmalige stijloefening gebleven, want aan het Como-meer verscheen het eerste voor een klant samengestelde exemplaar.

Terwijl alle prijzen naar de auto van de Franse stylist gingen, trok vooral dit op de Alfa Romeo 8C Competizione gebaseerde Italiaanse model de nodige aandacht van het publiek. De hedendaagse Disco Volante ontving dan ook de publieksprijs voor het beste ontwerp voor prototypes…al is deze in Milaan geproduceerde coupé dus inmiddels geen concept meer. Touring heeft inmiddels twee andere exemplaren in de maak. De productie van een Disco Volante neemt circa 4000 uur in beslag. Binnen een half jaar kun je bezitter zijn van deze handgemaakte exoot van het legendarische designhuis.

disco volante villa2

6 gedachten over “Touring levert eerste Disco Volante af op Villa d’Este

 • 28 mei 2013 om 00:47
  Permalink

  Van mij mochten ze het bij een one-off houden, schande dat hiervoor een 8C moet gedoneerd worden.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2013 om 11:47
  Permalink

  Smaken verschillen, maar dit zijn Alfa’s zoals ik ze graag zie!

  En wellicht voor sommigen vloeken in de kerk; maar zeker de moeite waard om een 8C als basis te gebruiken.
  Voor wat betreft concept naar productierijp is dit ook ideaal; binnen twee jaar tijd, als je dat tegenover een willekeurig ander model zet…
  Spijtig genoeg zul je dit soort juweeltjes niet of nauwelijks in het wild tegen komen, als AR dit gaat produceren, staan ze in een klap midden op de kaart en praat niemand nog over het magere modellen-aanbod van tegenwoordig.

  Beantwoorden
 • 28 mei 2013 om 21:53
  Permalink

  Afgelopen weekend stond ik in het Louwman museum oog in oog met de Alfa Romeo 1900 Disco Volante Coupé van Touring uit bowjaar 1953; het moet gezegd, de stijl van de moderne Disco Volante is onmiskenbaar terug te leiden naar het oude model. Verrassend gedaan!

  Beantwoorden
 • 29 mei 2013 om 12:27
  Permalink

  @Paulvdb

  ja vast. alleen wel dood zonde dat ze er een 8C voor slopen. Laten ze dan een andere donor nemen een LaFerarri of zo die knapt er van op of een 458 waar er zat van gemaakt worden. Van de 8C zijn er al te kort gemaakt dus blijf er met je takken vanaf van deze origineel schitterende wagen.

  Beantwoorden
 • 29 mei 2013 om 17:39
  Permalink

  Dit is vooruitgang met respect voor design reputatie. Fantastisch gedaan. Mooier dan de allemansvriend 8C…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.