Home » Alfa Romeo , Lifestyle , Overige

Touring levert eerste Disco Volante af op Villa d’Este

27 mei 2013 15:35 6 reacties

disco volante villa

Het stijlvolle en bijna altijd zonovergoten Concorso d’Eleganza di Villa d’Este, stond weliswaar in het teken van de zeer bijzondere Bugatti 57 SC Atlantic uit 1938 van Ralph Lauren, maar onze aandacht gaat vooral uit naar een bijzondere creatie van Carrozzeria Superleggera Touring. De reïncarnatie van de opmerkelijke Disco Volante van weleer, is namelijk geen eenmalige stijloefening gebleven, want aan het Como-meer verscheen het eerste voor een klant samengestelde exemplaar.

Terwijl alle prijzen naar de auto van de Franse stylist gingen, trok vooral dit op de Alfa Romeo 8C Competizione gebaseerde Italiaanse model de nodige aandacht van het publiek. De hedendaagse Disco Volante ontving dan ook de publieksprijs voor het beste ontwerp voor prototypes…al is deze in Milaan geproduceerde coupé dus inmiddels geen concept meer. Touring heeft inmiddels twee andere exemplaren in de maak. De productie van een Disco Volante neemt circa 4000 uur in beslag. Binnen een half jaar kun je bezitter zijn van deze handgemaakte exoot van het legendarische designhuis.

disco volante villa2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • ML_A schrijft:

  Supermooi!

 • dietje91 schrijft:

  Van mij mochten ze het bij een one-off houden, schande dat hiervoor een 8C moet gedoneerd worden.

 • Di Segno schrijft:

  Smaken verschillen, maar dit zijn Alfa’s zoals ik ze graag zie!

  En wellicht voor sommigen vloeken in de kerk; maar zeker de moeite waard om een 8C als basis te gebruiken.
  Voor wat betreft concept naar productierijp is dit ook ideaal; binnen twee jaar tijd, als je dat tegenover een willekeurig ander model zet…
  Spijtig genoeg zul je dit soort juweeltjes niet of nauwelijks in het wild tegen komen, als AR dit gaat produceren, staan ze in een klap midden op de kaart en praat niemand nog over het magere modellen-aanbod van tegenwoordig.

 • Paulvdb schrijft:

  Afgelopen weekend stond ik in het Louwman museum oog in oog met de Alfa Romeo 1900 Disco Volante Coupé van Touring uit bowjaar 1953; het moet gezegd, de stijl van de moderne Disco Volante is onmiskenbaar terug te leiden naar het oude model. Verrassend gedaan!

 • AR 159 schrijft:

  @Paulvdb

  ja vast. alleen wel dood zonde dat ze er een 8C voor slopen. Laten ze dan een andere donor nemen een LaFerarri of zo die knapt er van op of een 458 waar er zat van gemaakt worden. Van de 8C zijn er al te kort gemaakt dus blijf er met je takken vanaf van deze origineel schitterende wagen.

 • legrand schrijft:

  Dit is vooruitgang met respect voor design reputatie. Fantastisch gedaan. Mooier dan de allemansvriend 8C…

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Lifestyle , Overige

Volg ons

Advertenties