TwinAir wint Engine of the Year Award 2011

TwinAir Engine of the Year 2011

Fiat Powertrain Technologies is goed bezig de laatste jaren en daarvoor krijgt het ook volop erkenning. Na MultiAir valt nu ook de briljante TwinAir in de prijzen, en wel vier keer. Binnen de vier categorieĆ«n waarin de 875cc TwinAir van FPT viel, kwam het als onomstotelijke winnaar uit de bus. Hierdoor werd de Bicilindrico meteen uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year 2011’. Deze knappe motor zal nog veel van zich laten horen want momenteel is alleen nog de 85 pk versie op de markt actief, maar straks zal er ook een 65 pk versie zonder turbo verschijnen en komt er uiteindelijk ook een extra groene 80 pk sterke bi-fuel.

Het leuke is dat Fiat uiteraard ook in het groot kan, waar het in het klein zo goed in is. Daarom won de 4499 cc V8 van de 458 Italia de titel ‘Best performance Engine of the Year’. Zo zie je maar weer; ‘Italian Engineering’ is zo springlevend als het maar kan, hoewel het jaren geleden ook nog wel eens anders leek. Fiat laat momenteel de concurrentie even achter zich als het om technische innovatie gaat.

Fiat Engine of the Year 2011

2 gedachten over “TwinAir wint Engine of the Year Award 2011

 • 18 mei 2011 om 20:24
  Permalink

  Een terechte winnaar inderdaad, we zullen nog veel van dit torretje horen.

  Beantwoorden
 • 19 mei 2011 om 10:54
  Permalink

  Er komt toch ook een 104 PK?

  Toch begrijp ik niet dat de zuinigere multi air motoren zich niet omhoog werken naar bijvoorbeeld de 159. Hebben ze misschien nog teveel voorraad van de GM blokken?
  VAG propt de 1.2/1.4 overal in. Opel lepelt zelfs de FIAT 1.3 JTD in de Astra Tourer.
  Maar fiat waagt zich hier niet aan.
  Is dit niet een beetje naief?
  De bravo zou het een stuk beter doen denk ik..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.