Ultieme Must Have: Fiat 500 by Gucci

De Fiat 500 en Gucci; Twee Italiaanse iconen die geen uitleg behoeven. Daarom gaat dit jaar Fiat en niet Lancia eens naar de ‘Milan Fashion Week’ om deze krachten te verenigen ter gelegenheid van 90 jaar Gucci. De ‘500 by Gucci’ zal ook van 3 tot 13 maart op een speciale stand in Genève te bewonderen zijn. Gucci zet dit fenomeen bovendien extra kracht bij door er zelf diverse modieuze accessoires aan toe te voegen. De motor achter de samenwerking tussen Gucci en Centro Stile Fiat is modegoeroe en stijlist Lapo Elkann, de kleinzoon van Giovanni Agnelli. Lapo ziet deze uniek combinatie, zelf als een trotse eenwording ter ere van 150 jaar Italiaanse eenheid.

De 500 by Gucci wordt leverbaar in unieke glossy ‘pearl glass’ wit en zwart èn in ‘diep’ zwarte kleur. Aan de buitenkant is de auto verder te herkennen aan de wielen (195/45 R16) met Gucci logo. De cursief weergegeven merknaam ‘Gucci’ is te vinden op de stijl van de deuren en op de achterkant van de auto. De versie met 100 pk sterke 1.4 motor is achter voorzien van Gucci groene remklauwen. Tevens is de auto zowel aan de buiten- als binnenkant voorzien van Gucci’s groen-rood-groen; op de stoelen, gordels, versnellingspook, vloermatten en sleutelhouder. De chique stiksel op de stoelen, de exclusieve materialen, de satijnen chrome details èn de Frau-lederen stoelen met “Guccissima” print geven de auto de juiste Gucci uitstraling.

Wijzelf zien het als een prima idee dat het bijvoorbeeld ook in Amerika erg goed zou kunnen doen.

5 gedachten over “Ultieme Must Have: Fiat 500 by Gucci

 • 23 februari 2011 om 15:31
  Permalink

  Ik dacht eerst een actiemodel van The A-team. Met een een grote foto van Murdock of Hannibal op ’t dak…

  Beantwoorden
 • 23 februari 2011 om 17:47
  Permalink

  Leipe shit ouwe… haha

  Die velgen staan het 500je wel leuk btw,
  en hoe fout dit ook is… Ik vind het wel wat hebben!

  Beantwoorden
 • 24 februari 2011 om 13:06
  Permalink

  Het doet mij heel veel denken aan een Fiat 500 met Italiaanse striping. Maar er zullen er genoeg zijn die een Gukkie 500 bovenaan hun verlanglijstje hebben staan (zoals mijn vrouw)

  Beantwoorden
 • 25 februari 2011 om 09:34
  Permalink

  Helemaal origineel zou een 500c zijn met de kap in beige en centraal de groen-rood-groene Gucci streep .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.