Home » Ferrari

Ferrari trekt doek van de FF

24 februari 2011 0:40 3 reacties

De site van Ferrari ligt al een tijdje plat, vandaar dat we voor de zekerheid even gewacht hebben met het plaatsen van een verslag. Maar dit is wat er gebeurde totdat de hele planeet het webadres van het huis van Maranello intikte;

De F1 coureurs Massa en Alonso fungeerden als potentiële klant en noemden de FF een supercar waar je je gezin in mee kunt nemen. De Spanjaard suggereerde zelfs dat hij even met zijn baas wilde overleggen of hij niet een nieuwe auto van de zaak kon krijgen in de vorm van dit nieuwe topmodel.

Vervolgens spraken prominenten van Ferrari zoals Dario Benuzzi en Luca Cordero di Montezemolo over de excellente combinatie van ultieme rijeigenschappen en vooruitstrevende techniek, in combinatie met de meer praktische kant en de nodige veiligheidsaspecten. Piero Ferrari zei heel stellig dat zijn vader de auto fantastisch had gevonden, omdat de grote Enzo altijd een voorkeur had voor ruime GT’s. CEO Amedeo Felisa verklaarde dat de FF vrucht is van een grote uitdaging; De Ferrari Four is niet alleen alles wat je van een Ferrari verwacht, het is ook een zeer veelzijdige en praktische Gran Turismo. De FF heeft een zeer geavanceerd vierwielaangedreven systeem waarbij het koppel over de voorwielen wordt verdeeld. Een ingenieus tandwielsysteem vormt de verbinding van het differentieel op de voorkant van de krukas. Hierdoor weet Ferrari een gewichtsreductie van maar liefst 50% tot stand te brengen in vergelijking met conventionele systemen. Overigens heeft Ferrari zelf vanavond niet een keer van een ‘Shooting Break’ gesproken. Die term dicht men dus bewust niet toe aan deze bijzonder fraaie creatie.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Nuvola schrijft:

  Tot op de dag van vandaag is de 599 GTB Fiorano voor mij de ultieme GT van deze planeet, direkt gevolgd door de Maserati GT, maar misschien moet ik mijn mening binnenkort herzien ………….

 • Lusso schrijft:

  Mooie auto! Dit zou mijn volgende auto zijn, moest ik het geld hebben.

 • LaTiNo schrijft:

  mooi neusje, maar die achterkant vind ik niet zo. Ben nooit echt een fan geweest van Ferrari. Is iets te racy naar mijn smaak, vandaar mijn voorkeur voor Maserati….

  Eergisteren stond er een nieuwe GT voor de deur. Zwart, met caramelkleurig interieur…….zucht….

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari

Lees meer over

Volg ons

Advertenties