Home » Alfa Romeo , Overige

Zagato belooft een heel goed jaar…met TZ4?

20 december 2010 17:49 5 reacties

Exclusief op AutoEdizione melden wij met dank aan een van onze lezers dat klanten van Zagato wel een heel mooi kerstkaartje hebben mogen ontvangen. Volgens het Milanese designhuis wordt het volgend jaar weer een bijzonder jaar. Onder de strik zien we duidelijk de contouren van een evolutie van de TZ3 van dhr. Martin Kapp. Het gerucht van een Stradale versie hebben we al een tijdje terug naar buiten gebracht en hier zien we dus de bevestiging. De ‘TZ3 Corsa’ is al een fenomeen op zich. We waren werkelijk sprakeloos toen we afgelopen zomer deze machine over het circuit in Zandvoort zagen brullen op het Spettacolo Sportivo. We zien duidelijk een brutaal front met een flinke spoilerlip en typische Alfa Romeo velgen en luchtinlaat aan de zijkant. We denken een donkere  A-stijl te ontwaren. Hoewel de TZ3 qua design niet alle handen op elkaar kreeg, vermoeden wij dat de ‘TZ4’ zo te zien nog meer indruk zal maken. De zwarte details met luchtinlaat onderaan de koplampen vinden we nu al een prachtige vinding die deze Alfa doet lijken op een krijger met camouflagestrepen in het gezicht.

We bedanken onze lezer W. Cerstiaens voor de melding.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Marco schrijft:

  Dat geeft de burger dan weer moed! Als het niet kan met serie modellen, dan maar op de historisch verantwoorde manier door heldhaftige klanten en dito carrosserie bedrijven. Hulde!

 • tommaso schrijft:

  Misschien een aardige traditie aan het worden om bij ieder Spettacolo een nieuwe Zagato te presenteren?

 • Bart Jan schrijft:

  Stratos, TZ3, TZ4, dan ook maar gewoon de Duettottanta, etc. Dat is dus de grote merkwaarde van Alfa (en Lancia.) Ooit een custommade VW, BMW of Seat van deze orde gezien?
  Wat zou dat eigenlijk kosten zo’n custommade model (is daar geen mooie Italiaanse benaming voor?). Kom je weg met 1miljoen? Dan houd ik daar vast rekening mee, met de oudejaarsloterij in het verschiet…

 • Lancia4Ever schrijft:

  Men gaat dus in Italië uit van de benaming ‘TZ3 Stradale’ en niet TZ4. TZ4 spreekt voor mij meer tot de verbeelding aangezien het een nieuwe variant is zo te zien met heel eigen design elementen.

  http://www.autoblog.it/post/30943/zagato-primo-teaser-della-nuova-vettura

 • Lusso schrijft:

  @ Bart Jan: ik meen inderdaad ergens gelezen te hebben dat zo’n special om en bij het miljoen kost. Valt eigenlijk nog mee als je er van uit gaat dat een ‘seriemodelletje’ als de Bugatti Veyron dat ook kost… Als ik het geld zou hebben zou ik ook voor een uniek exemplaar gaan. 😉

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Volg ons

Advertenties