Zelfs de kracht van groen is niet crisisbestendig

Fiat heeft het sinds vorige maand echt moeilijk.

Zelfs de kracht van ‘Natural Power’ komt nu niet meer voor een extra stimulans vanuit de overheid in aanmerking, met als gevolg dat de verkoop van auto’s op gas als een plumpudding in elkaar zakt. En aangezien voor Fiat ItaliĆ« verreweg de belangrijkste markt is, krijgt het moedermerk het dit jaar extra zwaar te verduren zoals reeds is aangekondigd. Vorig jaar verkocht Fiat nog 110.000 auto’s op gas in ItaliĆ«. Een groot deel in de vorm van de Panda Natural Power. Hiermee lijkt na een periode van lekker bergaf rijden een heel steile (laatste) helling in te zijn gezet. Door de fabrikant georganiseerde extra voordelen op bepaalde modellen, zoals het aanbieden van ‘nieuwe occasions’ door dealers, blijkt een druppel op de gloeiende plaat. De auto’s op gas vormen in dit eerste kwartaal maar liefst een kwart van alle verkopen. Met de verkoopdaling worden niet alleen de fabrikanten getroffen die recentelijk juist veel investeerden in modellen op gas, maar ook de grote bedrijven van de ombouw zoals Landi Renzo en BRC.

De verkoop daalt met iets meer dan 20% inmiddels als het gaat om de belangrijke thuismarkt van Fiat. Binnenkort lees je hier alle cijfers die bij deze sterke plotselinge terugloop horen.

Een gedachte over “Zelfs de kracht van groen is niet crisisbestendig

  • 3 mei 2010 om 22:41
    Permalink

    Ik ben bij de AR Dealer geweest, de g3 modellen waar hier al vaker artikelen over geweest zijn, zijn niet bestemd voor Nederland.

    beetje jammer, FGA doet extra onderzoek en testen, importeur verkoopt toch maar niet.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.