2 juni: Italië verwacht topdrukte door nationale feestdag

Morgen viert Italië het 149- jarig bestaan van de republiek.

Op de nationale wegen is het dan een en al topdrukte net als ieder ander jaar. Het is elk jaar het eerste echte moment van lange files gedurende het zomerseizoen. Morgen heeft de Italiaanse arm der wet daarom ruim 1500 patrouilles op en rond de weg. Een leger dat op z’n hoede is voor chaos. De snelwegpolitie geeft te kennen dat het al lang blij is dat 2 juni dit jaar midden in de week valt.

Afgelopen weekeinde was het al drukker dan normaal in Italië. Er zijn verschillende knooppunten waar extra drukte te verwachten is. Vooral op de A8 en 9 richting de noordelijke meren. Zo ook op de A11 ter hoogte van Bologna richting de zee, in Lugurië op de A7,10 en 12 en op de A11 van Florence naar Pisa. Iets zuidelijker staan regelmatig files van Rome naar Civitavecchia op de A12 en op de A24 Rome-Teramo. Verder naar het zuiden richting de veerboten heerst er doorgaans topdrukte op de A3 van Napels naar Salerno.

Grote wegwerkzaamheden worden om het leed te verzachten zoveel mogelijk vermeden en vrachtwagens mogen de weg niet op van 7:00 tot middernacht. Eind deze week zullen alle betrokken organisaties in Italië (van politie, wegenwacht tot brandweer en autobaanbeheerders) een nieuw plan van aanpak evalueren dat morgen voor het eerst in werking zal gaan.

Een gedachte over “2 juni: Italië verwacht topdrukte door nationale feestdag

 • 2 juni 2010 om 18:18
  Permalink

  Vandaag de parade gezien op Rai Uno echt prachtig met al die Politie en brandweer die Italia rijk is.

  Vooral de Polizia met de Gallardo en de 159´s erachter was erg indruk wekkend. Het was toch al een FGA line UP met heel veel Fiat, Lancia, Iveco, en New Holland, Alfa Romeo mocht zeker niet missen en de 159 was erg veel in beeld wat blijft dit toch nog steeds een prachtige auto. Dit doen wij helaas in Nederland niet zou wel goed zijn voor de Politie in Nederland dat nu maar een duff image heeft.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.