Ultra groene Fiat PuntoEvo is in aantocht

Kan het nóg groener en schoner?

Het antwoord is ja. Voor Fiat lijkt geen lat te hoog wat dat betreft. De Punto Evo zal daarom binnenkort verschijnen als directe concurrent van de Volkswagen Polo BlueMotion in de vorm van een 1.3 MultiJet van 85 pk met Start&Stop systeem. Deze variant zal slechts 95 g/km aan Co2 uitstoten en ongeveer 3,6 liter brandstof gebruiken per 100 km. Momenteel is de zuinigste Punto Evo de 1.3 MultiJet met 75 pk met 108 g/km CO2 uitstoot. De nieuwe groene Punto Evo diesel zal waarschijnlijk het logo Pur-O2 krijgen en eind deze zomer in Duitsland op de IAA debuteren.

Dit model zal een mijlpaal vormen in de wedloop binnen het B segment. De rijk uitgeruste PuntoEvo vormt daarmee een extra aantrekkelijk aanbod. Ook in ons land zal dat zeer zeker het geval zijn straks. Hopelijk een reden voor veel consumenten in dat segment om de steriele Polo wat vaker links te laten liggen.

5 gedachten over “Ultra groene Fiat PuntoEvo is in aantocht

 • 1 juni 2010 om 20:07
  Permalink

  Wat is er nieuw aan dit bericht?

  Dit is toch inmiddels heel oud nieuws. Of is dit een nieuwe variant op de in de prijslijst staande 95gram co2 versie

  Beantwoorden
 • 1 juni 2010 om 21:14
  Permalink

  Het schijnt heel vers nieuws te zijn aangezien een dergelijk groen model nog niet bestaat. Dus ja het is een totaal nieuwe variant 😉
  Let wel het gaat hier niet om de pk’s maar om de CO2 uitstoot.

  Beantwoorden
 • 1 juni 2010 om 21:44
  Permalink

  Volgens mij stond dit nieuws inclusief prijslijst e.d. al effe op de website van fiat hoor !

  Beantwoorden
 • 1 juni 2010 om 23:32
  Permalink

  Inderdaad gewoon de inmiddels bekende belastingvrije variant die we in Nederland al kunnen bestellen (en genoeg mensen al gedaan hebbwn). Ook die heeft 95 gr/km uitstoot. In Italië nu pas in het nieuws

  Beantwoorden
 • 7 juni 2010 om 09:12
  Permalink

  Ik zag gisteren dat Bavo Galema (Gek op Wielen) er reeds mee gereden heeft? Of was dat niet deze uitvoering? Blijft een beetje een reclame programma (overigens wel een leuk stukje over Fiat).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.