Home » Fiat

500.000 keer Fiat 500L uit Servische fabriek

24 februari 2018 22:03 2 reacties

In de Servische Fiat-fabriek van FCA te Kragujevac is onlangs de vijfhonderdduizendste Fiat 500L van de band gerold. Het gaat om een mooie Arancio Sicilia (zwart dak) gekleurde 500L Cross met 1.6 MultiJet motor van 120 pk. De Fiat 500L is inmiddels vijf jaar in productie. Hoewel de 500L met al z’n praktische talenten niet in de VS is aangeslagen, is het model op Europese bodem een degelijke speler. Vooral op de Italiaanse en Spaanse markt doet de 500L het goed.

In z’n soort is de 500L zelfs een succes te noemen gezien het marktaandeel dat bovendien in 2017 opnieuw was toegenomen. Het gamma bestaat uit de Urban, Cross en Wagon. Het model zal voorlopig nog in productie blijven in de Servische fabriek waar binnenkort ook een tweede model geproduceerd zal gaan worden. De in 2012 voor 1 miljard euro totaal vernieuwde fabriek heeft het tot nu toe alleen met de 500L moeten doen, wat voor dergelijke grote industrie op de langere termijn uiteraard ontoereikend is.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Hoekree schrijft:

    Ik wist dit al .
    Maar wel lekker dat ie het goed doet .

  • Kinkel schrijft:

    Logisch, het is ook een heerlijke, ruime auto met karakter. Ik verwacht elk moment mijn nieuwe 500L (denim blue met witte wieldoppen), nadat ik 5 jaar zonder een enkel probleem in een rosso passione heb gereden. Kijk uit naar het 7″ screen met Apple CarPlay!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties