Abarth 695 Tributo Ferrari maakt Nederlands debuut op Miljonair Fair

Dat de Abarth 695 Tributo Ferrari geen alledaags speledingetje is blijkt uit het Nederlandse debuut dat gepland staat voor 9-13 december.

Dat is namelijk de periode waarin de Miljonair Fair van start gaat en Abarth Nederland kiest bewust voor deze locatie. De exclusieve Abarth met Ferrari-ambitie onderscheidt zich vooral door mooie unieke details die je in een ‘standaard’ pakket uit het ‘kistje’ van het merk met de schorpioen niet zult vinden. Zo heeft de TF unieke 17 inch velgen die rechtstreeks van een Ferrari Scuderia model lijken te komen. De dubbele uitlaat en de carbon onderdelen zijn alleen op dit prijzige model te vinden, evenals de ‘Abarth Corsa by Sabelt’ kuipstoelen en MTA vijfversnellingsbak. Kortom een Abarth met meer verfijnde techniek in huis en dus echt DNA afkomstig uit Maranello.

De gelimiteerde “695 Tributo Ferrari” is voorzien van een zestienkleps 1.368 cc turbomotor. Goed voor 180 pk en 230 Nm. Hiermee kan in nog geen 7 seconden de 100 km/h bereikt worden en een topsnelheid van 225 km/h gehaald. Om optimale rijprestaties te garanderen, zijn zowel het onderstel als de remmen aangepast. In Nederland zijn op 4 strategisch gekozen plaatsen (Amsterdam, Den Bosch, Houten en Nunspeet) Abarth dealers actief. De Abarth 695 Tributo Ferrari is leverbaar in vier kleuren: Rood (Rosso Corsa), geel (Giallo Modena), blauw (Blu Abu Dhabi) en grijs (Grigio Titanio) en is te bestellen vanaf € 34.900 (ex BTW/BPM).

Nog voor de officiële verkoopdatum zijn er in Nederland 5 Abarth’s 695 Tributo’s Ferrari besteld. In totaal worden er 1199 gemaakt waarvan er 15 beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt. Internationaal zijn ruim 600 orders voor de compacte sportauto.

Het leuke is dat je nu niet naar Bologna hoeft deze maand om de auto eens goed te bekijken.. Trek wel een smoking aan doe alsof je heel vermogend bent. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats in Amsterdam RAI.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.