Abarth Cabrio Italia op de Miljonair Fair 2011

Abarth Cabrio Italia

Abarth nodigde ons het afgelopen weekend uit om de zeldzame Cabrio Italia eens nader te komen bekijken op de Miljonair Fair van 2011 in de Rai te Amsterdam. Nu is zo’n anticrisis evenement met wat dure bootjes, horloges, juwelen en leuke loungebars sowieso interessant om eens te bezoeken. Deze handgeschakelde Abarth op basis van de 500C was toen wij ‘m bekeken amper 24 uur in het land. Zoals je misschien al wist komt er welgeteld nog maar eentje bij, wat Nederland betreft. Of de importeur beide exemplaren uiteindelijk op deze beurs al heeft kunnen verkopen is ons niet bekend. Vooral vrouwelijke geïnteresseerden leken dit model serieus te overwegen, voor zover wij dit konden beoordelen. Voor ons was het al met al wel een fijne opwarmer, omdat we binnenkort voor het eerst zullen kennismaken met de handgeschakelde versie van de 500C met schorpioenlogo. Deze werd afgelopen voorjaar in ons land geïntroduceerd omdat er redelijk wat vraag naar is. De sequentiële (C510) MTA Abarth Competizione transmissie leverde ons al best veel lol op en we hopen dat de 160 pk TJet met pookje ons net zo warm zal onthalen.

Abarth Miljonair Fair

Abarth was de enige Italiaanse schoonheid die we konden vinden in Amsterdam, al constateerden we ook een duidelijke ‘Italianisering’ op de stand van Jeep, dat met stijlvolle espresso- en loungebar -plus al even charmante dames- duidelijk wat van het DNA van FGA heeft geïncorporeerd. De identiteit van Jeep lijkt bovendien beter uit de verf te komen, precies wat men in Detroit en Turijn voor ogen had toen de fusie met Fiat in gang werd gezet. Dat de 45.000 euro kostende Cabrio Italia ook geen gebrek aan charisma heeft, blijkt uit de aandacht die deze kleine eenzame auto trok.

[nggallery id=739]

De Cabrio Italia met zwarte linnen kap en getinte achterruiten heeft Xenon-verlichting, 17-inch lichtmetalen tien-spaaks velgen met diamant coating, automatische climate control, gele remklauwen voor en achter en verchroomde spiegelkappen, verwarmde buitenspiegels en het Blue&Me hands-free navigatiesysteem, een USB-poort met iPod® support, radio/CD/MP3-speler met stuurbediening en een Hi-Fi Soundsystem met 4 speakers, 2 tweeters en een subwoofer met versterker.

[nggallery id=738]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.