Abarth Trofeo Selenia Europa en Make it Your Race van start

zolder

Nog niet zo lang geleden mochten we als redactie van AutoEdizione op uitnodiging van Abarth, in Zolder een spectaculair opwarmertje meemaken voor Abarth’s nieuwe raceseizoen. Een van onze redacteurs mocht op dit Vlaamse circuit zelfs een rondje getuige zijn, van hoe het er in het echt aan toe gaat, wat uiteraard voor de nodige zweethandjes zorgde, omdat de coureur gewoon zijn werk deed zoals hij dat gewend is te doen. Zelfs niet-katholieken sloegen die dag een kruisje… De 2013 editie van de Abarth 500 Assetto Corse (foto’s) hebben we dus aan de lijve mogen ondervinden. Het blijken een soort stuiterende karts te zijn, die ieder eventueel foutje ongenadig afstraffen. De scheidslijn tussen wegmagneet en ongeleide projectiel is dus flinterdun.

[nggallery id=944]

Echte Abarth’s dus volgens het DNA dat ooit in de jaren ’50 is ontstaan. Om dit levend te houden werkt Abarth jaarlijks een tweeledig programma af. Enerzijds zijn er enkele cups die verreden worden en anderzijds is er de talentenjacht ‘Make it Your Race’, om coureurs van de toekomst te werven. Op 12 mei start de Trofeo Abarth Selenia Europa dat aansluit op de Trofeo Abarth Selenia Italia en de Trofeo Abarth Redbull Ring. Daar komt de eerste race in het Franse Dijon aanstaande zondag bij, de Nürburgring op 2 juni en Spa Francorchamps op 8 september als afsluiter.

[nggallery id=945]

Naast de 500 Assetto Corse doet uiteraard ook de 695 Assetto Corse mee, die beide in totaal over een lengte van 2000 km aan circuit zullen rijden dit jaar. Make it Your Race zorgde vorig jaar voor een selectie van 106 talenten uit circa 30.000 kandidaten. Zes finalisten uit zes verschillende landen verschenen uiteindelijk aan de start in een finalerace te Franciacorta bij Brescia. Deze zes winnaars doen mee aan het nieuwe Trofeo Abarth Selenia Benelux, wat ook de reden is dat we in Zolder mochten komen kijken. Zij strijden tegen elkaar voor een aparte titel. Dit gebeurt dus in Spa en op de Nürburgring. Make it Your Race 2013 is inmiddels ook gaande (inschrijven kan tot 15 juli), en komt in oktober tijdens de finale op Monza, tot een climax. Michelin is vaste partner van Make it Your Race 2013.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.