Home » Abarth , Motorsport

Abarth werft nieuwe coureurs via de media

21 maart 2012 11:23 3 reacties

abarth race

Van begin maart tot begin april is Abarth in Italië druk in de weer om landelijk racetalent uit te nodigen voor “Make It Your Race 2012. Dit evenement is een creatieve manier om via de media voor de competities waarin de Schorpioen actief is, nieuw vlees in de kuip te krijgen. Abarth zoekt talent van 18 tot 40 jaar met de nodige ervaring en toont deze dagen zelf een spotje op enkele Italiaanse tv-zenders. Het gaat hier specifiek om een talentenjacht voor Abarth’s Trofeo races op het circuit met de 500 Assetto Corse (meer ervaren coureurs rijden in de nieuwe 695 Assetto Corse). De finalist mag in de onlangs aangepaste Assetto Corse stappen, om deel te nemen aan een officiële Abarth-race op Abarth’s ‘Racing Day’. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden op het circuit van Franciacorta nabij Brescia van 22-24 juni. Deze baan en het terrein eromheen verandert op die dagen in een Mekka voor ‘Abarthisti’ uit heel Italië en daarbuiten.

Abarth racing day

De aanmeldingen voor deelname aan deze talentenjacht via www.makeityourrace.it ligt al boven de 15.000, waarvan een derde uit andere landen dan Italië afkomstig is. Uiteindelijk zal in een laatste selectieronde van elke land een team samengesteld worden van 24 deelnemers. Deze worden elk in hun eigen taal begeleid door een coach. Uiteindelijk blijven 6 coureurs over uit 6 verschillende landen (Italië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en België). De uiteindelijk winnaar krijgt behalve een contract ook een straatversie van de Abarth 500 mee naar huis.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Koen schrijft:

  Voor België : http://www.makeityourrace.be (en dan kom je op de Italiaanse site… 🙄 Je kan dan op de Belgische vlag klikken)
  Facebook : http://www.facebook.com/Abarth.belgium

 • Dutchbird schrijft:

  En waarom wisten wij dat niet eerder zodat er ook Nederlanders zich hiervoor hadden kunnen inschrijven?
  Jammer! 😥

 • Koen schrijft:

  Ik denk dat je die vraag moet stellen aan de Nederlandse importeur van Fiat / Abarth…

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Motorsport

Volg ons

Advertenties