Home » Abarth , Alfa Romeo , Fiat

Alfa Romeo Duetto 2015 van de baan?

3 maart 2014 12:40 9 reacties

duetto 2015

De nieuwsbron Automotive News meldt vandaag het zeer opmerkelijke geluid, dat de beloofde Alfa Romeo Duetto op basis van de volgende generatie Mazda MX-5 van de baan is. Niet vanwege een contractbreuk tussen de Italianen en de Japanners van Mazda, maar omdat FCA mogelijk een ander logo op de open tweezitter die voor 2015 gepland stond wil plakken. Een Fiat/Abarth is dan het meest waarschijnlijk. Fiat kreeg in Amerika bijvoorbeeld ooit meer bekendheid dankzij de 124 Spider.

Wie goed leest had deze conclusie bovendien al kunnen trekken, aangezien Sergio Marchionne al een paar keer heeft gezegd, dat er buiten Italië geen Alfa’s gebouwd zullen worden. Geen Duetto uit de Mazda-fabriek in Hiroshima dus. Een lichte compacte sportieve open auto zal er wel degelijk van de band rollen, maar uiteindelijk is er blijkbaar gekozen om het Fiat-gamma te gaan versterken via dit concept. Geruchten over een sportief model met Abarth-logo zijn er overigens eveneens al een paar jaar. Er is nog geen enkele officiële bevestiging over dit nieuwe gegeven. Wie weet overweegt FCA wel twee verschillende modellen met een zelfde basis…

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

9 reacties »

 • Bartman schrijft:

  ❗ 🙁 😥 ❓ 😯 👿

 • Bartman schrijft:

  We wachten wel tot mei, dan pas weten we alles zeker, denken we…..

 • Raaf schrijft:

  Geldigheidsduur van een dag… in juni geldt al niet meer wat in mei als meerjaren-beleid wordt uitgestippeld.
  Kan mnogelijk te maken hebben met het feit dat Alfa in de VS toch eerder aan Maserati wordt gekoppeld in de verkoop (via de dealers) en niet of veel beperkter via de Fiat dealers. Om hen toch tegemoet te komen, wordt de bedoelde Duetto omgelabeld tot een Fiat of Abarth. En zo hebben we weer een gemiste kans voor Alfa.

 • danielcarrer schrijft:

  Wat een genie is het hè, die Marchionne… Als dit waar is, blijkt maar weer eens wat een onbenul het is als het om auto’s gaat. Verstand van geld heeft ie, maar verder..?

 • martello schrijft:

  Het zal toch niet waar zijn….

 • San schrijft:

  The Graduate Spider had aldaar toch ook flink wat naamsbekendheid. Misschien dat 2 open Alfa’s wat teveel zijn als de 4C Spider komt, Fiat heeft tenslotte ook altijd cabriolets gehad vergeet ik de 500C nu even.

 • Di Segno schrijft:

  Dat zou jammer zijn, echt jammer!

 • Lusso schrijft:

  Wat een flater weeral…

 • Bartman schrijft:

  Ik heb t toch maar even laten bezinken, je probeert eens wat….:

  A: Het is en blijft een gerucht….
  B: Het is een INTERPRETATIE van wat hij in September al gezegd zou hebben…
  C: Zou het echt zo’n minkukel zijn om de opvolger van de meest succesvolle, iconische Alfa in de VS om zeep te helpen en om daarmee het succes van Alfa om daar te slagen in een klap tot nul te reduceren? Je heb in de VS met een merk als Alfa gewoon een in massa geproduceerde roadster nodig, dat snapt een kind nog!

  Het blijkt ook maar weer dat een negatief verhaal over Alfa (waar of niet waar) zich in de media sneller verspreidt dan het Noro-virus op een cruiseschip….

  Nogmaals; wacht tot mei tot het “definitieve” plan gepresenteerd wordt. Als dan blijkt dat nogmaals de plannen rigoureus en om welke reden dan ook worden bijgesteld, omgegooid, uitgesteld of weet ik wat allemaal; tsja dan valt het doek, kan niet anders. De laatsten die hem wat Alfa betreft nog het voordeel van de twijfel gaven nemen hem dan ook niet meer serieus. Maar goed, hoop doet leven….

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Alfa Romeo , Fiat

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties