Alfa Romeo Duetto 2015 van de baan?

duetto 2015

De nieuwsbron Automotive News meldt vandaag het zeer opmerkelijke geluid, dat de beloofde Alfa Romeo Duetto op basis van de volgende generatie Mazda MX-5 van de baan is. Niet vanwege een contractbreuk tussen de Italianen en de Japanners van Mazda, maar omdat FCA mogelijk een ander logo op de open tweezitter die voor 2015 gepland stond wil plakken. Een Fiat/Abarth is dan het meest waarschijnlijk. Fiat kreeg in Amerika bijvoorbeeld ooit meer bekendheid dankzij de 124 Spider.

Wie goed leest had deze conclusie bovendien al kunnen trekken, aangezien Sergio Marchionne al een paar keer heeft gezegd, dat er buiten Italië geen Alfa’s gebouwd zullen worden. Geen Duetto uit de Mazda-fabriek in Hiroshima dus. Een lichte compacte sportieve open auto zal er wel degelijk van de band rollen, maar uiteindelijk is er blijkbaar gekozen om het Fiat-gamma te gaan versterken via dit concept. Geruchten over een sportief model met Abarth-logo zijn er overigens eveneens al een paar jaar. Er is nog geen enkele officiële bevestiging over dit nieuwe gegeven. Wie weet overweegt FCA wel twee verschillende modellen met een zelfde basis…

9 gedachten over “Alfa Romeo Duetto 2015 van de baan?

 • 3 maart 2014 om 15:39
  Permalink

  Geldigheidsduur van een dag… in juni geldt al niet meer wat in mei als meerjaren-beleid wordt uitgestippeld.
  Kan mnogelijk te maken hebben met het feit dat Alfa in de VS toch eerder aan Maserati wordt gekoppeld in de verkoop (via de dealers) en niet of veel beperkter via de Fiat dealers. Om hen toch tegemoet te komen, wordt de bedoelde Duetto omgelabeld tot een Fiat of Abarth. En zo hebben we weer een gemiste kans voor Alfa.

  Beantwoorden
 • 3 maart 2014 om 21:52
  Permalink

  Wat een genie is het hè, die Marchionne… Als dit waar is, blijkt maar weer eens wat een onbenul het is als het om auto’s gaat. Verstand van geld heeft ie, maar verder..?

  Beantwoorden
 • 3 maart 2014 om 22:07
  Permalink

  The Graduate Spider had aldaar toch ook flink wat naamsbekendheid. Misschien dat 2 open Alfa’s wat teveel zijn als de 4C Spider komt, Fiat heeft tenslotte ook altijd cabriolets gehad vergeet ik de 500C nu even.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2014 om 09:38
  Permalink

  Ik heb t toch maar even laten bezinken, je probeert eens wat….:

  A: Het is en blijft een gerucht….
  B: Het is een INTERPRETATIE van wat hij in September al gezegd zou hebben…
  C: Zou het echt zo’n minkukel zijn om de opvolger van de meest succesvolle, iconische Alfa in de VS om zeep te helpen en om daarmee het succes van Alfa om daar te slagen in een klap tot nul te reduceren? Je heb in de VS met een merk als Alfa gewoon een in massa geproduceerde roadster nodig, dat snapt een kind nog!

  Het blijkt ook maar weer dat een negatief verhaal over Alfa (waar of niet waar) zich in de media sneller verspreidt dan het Noro-virus op een cruiseschip….

  Nogmaals; wacht tot mei tot het “definitieve” plan gepresenteerd wordt. Als dan blijkt dat nogmaals de plannen rigoureus en om welke reden dan ook worden bijgesteld, omgegooid, uitgesteld of weet ik wat allemaal; tsja dan valt het doek, kan niet anders. De laatsten die hem wat Alfa betreft nog het voordeel van de twijfel gaven nemen hem dan ook niet meer serieus. Maar goed, hoop doet leven….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.