Alfa Romeo Giulietta ook als ‘Veloce’

Giulietta Veloce1

UPDATE In Italië start Alfa Romeo het jaar met de aantrekkelijke C-segment Giulietta in Veloce uitvoering. We nog maar net de Giulietta (Pack QV) Sportiva op deze site aanbevolen, maar ten zuiden van de Alpen is er dus al een soort opvolger van deze editie. Want evenals bij de versie met groen klaverblaadje, draait het bij de Veloce allemaal om sportiviteit en een rijke uitrusting. De Giulietta is zeer succesvol op de Italiaanse markt en dat wil men graag zo houden.

Giulietta Veloce2

Net als het verhaal rond het Quadrifoglio Verde symbool, is ook de naam Veloce eentje die bij Alfisti weinig uitleg behoeft. Juist op de Giulietta uit 1956 debuteerde deze veelzeggende naam, dat qua betekenis alles met snelheid te maken heeft. Vanaf dit weekeind start de verkoop van deze opvallende verschijning met als onderscheidend element het matgrijze dak in Grigio Magnesio Opaco of Nero Lucido. Bij het grijze dak levert Alfa Romeo de carrosseriekleuren Nero Pastello, Bianco Ghiaccio, Rosso Alfa,  Grigio Antracite, Rosso Metallizzato en Nero Etna. Bij het glanzend zwarte dak biedt Alfa Romeo de keuze uit de tinten Bianco Ghiaccio, Rosso Alfa,  Grigio Antracite, Grigio Magnesio en Rosso Metallizzato. Alfa Romeo doet dus wat deze opzet in twee tonen betreft, hetzelfde als wat Lancia al een tijdje optioneel doet met de Delta. Vrij uniek is ook het Veloce-logo op de voorste spatborden (foto). De sportieve uitrusting komt verder overeen met de ‘Sportiva’. In Nederland wordt de Veloce tzt ook leverbaar en wel vanaf 24.750 euro en enkel als 105 pk 1.4 Turbo.

4 gedachten over “Alfa Romeo Giulietta ook als ‘Veloce’

 • 24 januari 2013 om 00:56
  Permalink

  Marchionne noemde de 159 met zijn overgewicht en foute benzinemotoren een vergissing. Wat moeten we dan vinden van deze Veloce? Een schaap in wolfskleren die bewijst dat Alfa de weg kwijt is en geen enkele rol van betekenis meer speelt? Een Veloce senza veloce. Waarom niet geleverd met het motorenaabod dat meer lijkt op waar Alfa de komende jaren naar toe gaat, zoals de 170pk Multi-Air, de 1750TBi etc?

  BeantwoordenReport user
 • 24 januari 2013 om 07:42
  Permalink

  Eh hij is in alle versies te krijgen.. Maar niet bij ons. Ik denk niet dat M dat weet 😆

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.