Alfa Romeo in 2012 terug naar Brazilië

Na inmiddels een afwezigheid van 7- jaar keert Alfa Romeo in 2012 terug in Brazilië. De verkoop werd daar destijds door tegenvallende resultaten gestaakt. De terugkeer valt samen met de herintroductie in de Verenigde Staten, die tevens voor het hetzelfde jaar gepland staat. Dit nieuws bracht Sergio Marchionne tijdens een interview op de motorshow van Parijs. Als belangrijkste model voor deze herintroductie wordt de toekomstige Giulia aangehaald.

De auto’s die bestemd zijn voor de overzeese markt zullen daar tevens geassembleerd worden. Marchionne noemt hiervoor de Mexicaanse fabriek in Toluca. Fiat Group investeert ongeveer 550 miljoen Dollar in deze assemblagelijn, waar tevens de Giulietta en Fiat 500 vanaf moeten gaan rollen.

3 gedachten over “Alfa Romeo in 2012 terug naar Brazilië

 • 10 oktober 2010 om 23:16
  Permalink

  De Giulietta aan de andere kant van de grote plas? Dan moet FGA er denk ik eerst een sedanversie van maken..

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2010 om 09:50
  Permalink

  Kijk dat klinkt zinnig. Brazilië is sterk aan het groeien en de mensen hebben daar steeds meer te besteden. AR was daar 7 jaar geleden gewoon niet meer te verkopen te duur. Want de tijd van de goede en goedkope 33 zijn al even verledentijd. Er zijn daar tegenwoordig veel snelle jonge zaken jongens en dames die smaak hebben en wel van goed sturende wagens houden die er ook goed uitzien.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2010 om 20:05
  Permalink

  Mooie foto van de Alfa Romeo Rio! Onderschatte auto die je niet vaak meer ziet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.