Alfa Romeo Tonale concept is prijswinnende schoonheid

Laat FCA de in productie name van de prachtige Tonale, nu even afhangen van een geslaagde fusie met bijvoorbeeld Renault? Je zou het haast zeggen, want hoe productierijp deze compacte SUV met Italiaanse snit ook oogt, de lanceerdatum zal niet eerder dan eind 2020 of zelfs begin 2021 zijn en dat is niet vanwege het gebrek aan een geschikt platform of hybride techniek, want dat heeft Lingotto wel in huis. Volledig elektrisch is misschien nog wel een dingetje zonder alliantie.

In Turijn heeft men nu bij daglicht kunnen constateren, hoe oogstrelend de Tonale is. Daarom wint deze toekomstige Alfa, gedurende het automobielevenement in Parco San Valentino, de Design Award voor mooiste ontwerp. De Tonale staat pal naast de Stelvio opgesteld zodat de verschillen goed te zien zijn. We vermoeden dat veel van het uitgesproken design van de Tonale, straks ook op vernieuwde versies van de Stelvio en de Giulia terug te zien zal zijn.

12 gedachten over “Alfa Romeo Tonale concept is prijswinnende schoonheid

 • 19 juni 2019 om 22:29
  Permalink

  Zeker, had allang in de showroom moeten staan. Waarom zouden ze op Renault wachten als de basis componenten er al zijn? Gaan we een pooltje maken? šŸ™‚
  1. Hij komt per 2020 /2021 zoals hier genoemd
  2. Hij wordt nog zolang uitgesteld dat ie alweer oud is bij introductie
  3. Plan gewijzigd en komt helemaal niet.

  Ja, dit is zuur bedoeld. En dat is heel jammer van zo’n schoonheid die beter verdient.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2019 om 22:56
  Permalink

  Tja mooie wagen voor een SUV heb toch liever een opvolger voor de giulietta.

  Voor de giulia/stelvio face lift hoop ik op deze koplamp units dan maakt hij bij mij kans mooier te worden dan de 159 die ik wat betreft body en aangezicht nog steeds mooier vind dan alles wat in het D segment te krijgen is op nummer 2 staat nu de Giulia die is mooi maar de 159 wint het. op elk ander terrein is de giulia beter met uitzondering onder de motor kap dan daar missen we de looks van een Busso V6 bij een 156 GTA zou je beina een glazen motorkap op schroeven. Bij de Q houd je de motorkap angstvalling dicht omdat je schaamt voor dat plastic want aan dat geweldig blok is niet echt iets moois te zien.

  maar als het toch pas 2022 gaat worden (als er nu al weer over 2021 word gesproken zal het wel niet eerder worden dan 2022 kan Het alleen mee vallen als het toch eerder zou worden) voor hij in de show room komt als hij al komt dan kunnen ze de Giulietta ook meteen vervangen die is dan al 12 jaar oud en echt op.

  Ik hoop toch echt dat een mogelijke fusie niet tot nog meer vertragingen in modellen gaat opleveren aan de zijde van FCA. Deze tonale niet uitstellen en beginnen met test versies om toch 2020 te halen. Ze kunnen toch geen relault als basis gebruiken daar zij geen geschikte donor hebben die beter is dan de basis van een jeep te pakken. Alleen PSA heeft een platform voor ICE en EV die 208 en 2008 gaan een hit worden en de Corsa kon het ook wel eens heel goed gaan doen.

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 06:52
  Permalink

  Bravo
  Delta
  Guiletta
  Komt geen opvolger want die prijsklasse opereert Jeep ook. Ze willen geen concurrentie in eigen gelederen…

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 09:22
  Permalink

  Dat wordt in 2023 een Tonale op het onderstel van een Captur?

  Beantwoorden
 • 20 juni 2019 om 12:21
  Permalink

  Lancia Ypsilon en Musa zijn ook B segment auto, ‘s

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.