Alfa Romeo werkt aan 2 SUV’s

alfa suv

Volgens de laatste geruchten uit Detroit bestaan enkele van de eerste vruchten van het nieuwe Alfa Romeo, uit een grote SUV en een compacte Crossover/SUV. Naast de Maserati Levante, die in de loop van dit jaar in Mirafiori in productie zal gaan zou dus een Alfa Romeo in de pijplijn zitten van hetzelfde soort met vier- of achterwielaandrijving en Italiaanse V6 diesel- en benzinemotoren.

Uit Melfi volgt vervolgens vanaf volgend jaar een compacte sportief ogende SUV, die technische veel zal delen met de kleine Jeep en Fiat 500X, die beide dit jaar al in productie zullen gaan. Deze B-segment auto, wordt dan de meest compacte Alfa voor de export naar de VS. De SUV’s die Alfa Romeo 10 jaar geleden eigenlijk reeds bedacht maar niet kon bouwen (foto’s), komen dus alsnog. Zoals bekend heeft Melfi vanaf dit jaar voldoende capaciteit om 3 of zelfs 4 hoge volumemodellen te produceren.

Over een topmodel dat bijvoorbeeld veel overeenkomsten zal hebben met de Maserati Ghibli wordt voorlopig even met geen woord meer gesproken, waardoor het reeds in 2008 geplande vlaggenschip alweer tot een van de grootst utopieën in Alfa-land behoort.

alfa suv2

4 gedachten over “Alfa Romeo werkt aan 2 SUV’s

 • 15 januari 2014 om 13:57
  Permalink

  dus een B-segment op basis van de 500X en een grote SUV op basis van de Cherokee (en dus weer op basis van de Giulietta) of op basis van de Grand Cherokee (en dus op basis van de MB M-klasse?)?

  Beantwoorden
 • 16 januari 2014 om 08:41
  Permalink

  Ondertussen speculeren we al ruim 5 jaar en is er nog altijd niks. We zullen pas zeker zijn als de modellen in de showroom staan. Het kan evengoed zijn dat er toch een nieuw vlaggenschip komt.

  Beantwoorden
 • 16 januari 2014 om 23:01
  Permalink

  Ik ga in maart gewoon weer naar Genève en laat mij verrassen op de AR stand.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.