Groen licht voor Maserati SUV productie in Mirafiori

SUV

Fiat heeft de vakbonden vandaag officieel de bevestiging gegeven, dat er binnen afzienbare tijd definitief groen licht zal volgen voor de productiestart van de Maserati Levante, in het grote fabriekscomplex van Mirafiori. Begin deze zomer werd dit verlossende woord reeds aangekondigd. Het gaat om een investering van circa 1 miljard euro. In de eerste plaats is dit goed nieuws voor de werknemers van de fabriek in Turijn, die al geruime tijd in onzekerheid leven. Vooral gedurende de afgelopen nogal benauwde zomer, toen nieuwe strubbelingen ontstonden rond de gedwongen aanwezigheid van de links-radicale bond FIOM.

In de tweede plaats is dit ook opnieuw goed nieuws voor Maserati. Het merk met de drietand, begint begin 2014 met de installatie van de productie van een derde model in de Piemontese hoofdstad. De eerste presentatie van een luxe SUV volgt naar verwachting vanaf medio volgend jaar. Het proefdraaien van de assemblagelijn volgt vervolgens in de tweede helft van het jaar, terwijl de introductie op de mondiale markten, tot begin 2015 zal plaatsvinden. De SUV met de naam Levante vormt straks een belangrijk aandeel in de verdrievoudiging van de verkoopaantallen van het Modenese merk.

marchionne torino

Het was Sergio Marchionne zelf die vanmorgen in Rome dit positieve nieuws overbracht in een gesprek met de bonden. In een brief aan de werknemers is vervolgens tekst en uitleg gegeven door onder andere de UIL, FISMIC en FIM-CISL. Het valt overigens op dat Marchionne zelf nog geen uitspraken hierover doet richting de pers. De CEO laat het woord bewust aan de instemmende bonden, om zo te benadrukken dat de nieuwe investeringen voornamelijk plaatsvinden, dankzij deze onvoorwaardelijke goedkeuring door alle bonden behalve de FIOM. Marchionne heeft wel te kennen gegeven dat Fiat geen tijd meer heeft voor allerlei oponthoud en dat de producent om het vertrouwen vraagt van haar werknemers in deze moeilijke tijden. De FIOM wilde vandaag nog geen commentaar leveren op de goede intenties van Fiat SpA.

Een gedachte over “Groen licht voor Maserati SUV productie in Mirafiori

  • 5 september 2013 om 00:24
    Permalink

    Is absoluut een geweldig bericht. Volgens de woorden van Marchionne in een brief aan de werknemers een doorbraak voor de investeringen in Italie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.