Home » Alfa Romeo

Alfa’s SUV komt toch uit Turijn

5 september 2011 18:45 4 reacties

Alfa Romeo SUV

Naar aanleiding van de grote Fiat-top op Lingotto eind vorige week, beweert de Italiaanse krant Corriere della Sera, dat er toch een groot investeringsplan voor de Mirafiori-fabriek in Turijn aan zit te komen. Vorige week deden nieuwe geruchten de vakbondsleden nog erg slecht slapen. Fiat zou de locatie voor de vleeswording van de Kamal (foto), willen verplaatsen naar de VS. Mogelijk zou een minder omvangrijke productie van een kleine Fiat (Topolino) daarvoor in de plaats komen.

Vandaag suggereert de Corriere, dat Mirafiori toch de SUV mag gaan produceren en dat tegen 2013 het aantal van 280.000 per jaar bereikt zal worden. De kleine Fiat onder de Panda, zal naar alle waarschijnlijkheid in het Poolse Tychy gebouwd gaan worden, zodra daar de stekker uit de huidige Panda gaat. Het is voor het eerst dat Polen in verband wordt gebracht met de nieuwe ultra compacte stadswagen van Fiat. Het zal geen onlogische keuze zijn aangezien Fiat Poland al veel ervaring heeft met het bouwen van dit soort auto’s (126, Cinquecento, Seicento). Fiat-veteraan Gianni Coda nam als leider van het grote Europese herstructureringsplan van FGA het woord tegenover 27 andere managers en zei dat Mirafiori een hoop goeds te wachten staat.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • niccolo schrijft:

  Goede berichten over de kleine FIAT; is de kwaliteit daarvan in ieder geval verzekerd! En voor wat betreft AR: met dit soort nieuws trek je geen nieuwe kopers. 🙁

 • JMB schrijft:

  Diene SUV van AF ziet er zo verouder uit vind ik. Hij is niet lelijk maar toont al oud precies. 😕

 • alfaspeed schrijft:

  De nieuwe SUV zal in niets op het KAMAL concept lijken.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ik vind de Kamal juist mooi…voor zover je een SUV mooi kunt noemen.. Hoe kun je dit verouderd noemen als BMW nog steeds van die oude bergschoenen fabriceert!? …en wat te denken van Volvo!? Nee dat spul van Audi ziet er zeker fris uit??? 😡

  Ik denk dat Alfa Romeo zelfs met ideeën van 10 jaar geleden de concurrentie nog rechts in zal halen qua fris en tijdloos design.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties