Amerika krijgt inderdaad ‘Fiat 500 mpv’

Zoals uit de vooruitblik al bleek zal de Fiat 500 niet alleen in de bestaande vorm een belangrijke rol spelen in de VS en Europa.

De laatste bevestigingen over het aanstaande ruimtemodel met Chrysler platform, wat feitelijk gezien kan worden als de opvolger van de Mutlipla enerzijds en de Journey anderzijds, komen nu binnen vanuit de VS. Dat de Fiat 500 zelf in december bij de nieuwe Amerikaanse Fiat dealer staat wisten we al, maar het is nu ook steeds duidelijker dat binnen afzienbare tijd de ‘Yank 500’ ondersteuning krijgt van een totaal nieuw typisch Italiaans product. Een compacte auto met de juiste looks en voldoende ruimte. Uiteraard zullen de 500c en de Abarth versies van beide 500 modellen ook de Fiat showroom komen vullen.

In de loop van 2011 zal, wat wij voor het gemak de ‘nieuwe Multipla’ noemen, het model in de VS ge├»ntroduceerd worden. Zo kan Fiat aan het nieuwe Amerikaanse Fiat publiek ook een meer praktische oplossing aanbieden. Morgen weten we alle details aangezien Marchionne dan met het grote plan voor 2010-2014 naar buiten zal komen. Qua maatvoering verwachten we dat het model ergens tussen de huidige Idea en Multipla in zal komen te zitten. Qua styling is het inmiddels een publiek geheim dat de 500 een directe inspiratiebron zal zijn, waardoor we ook kunnen aannemen dat deze ‘nieuwe Multipla’ in talloze configuraties te bestellen zal zijn. Volgens de laatste geruchten zal de mini MPV eerst alleen in Turijn van de band rollen, in tegenstelling tot de 500 die ook in Mexico wordt gebouwd. In Europa zal de nieuwe Fiat-telg een betere concurrentie moeten bieden aan modellen als de nieuwe Opel Meriva en Ford C-Max. We hopen zelf dat de ‘nieuwe Multipla’ niet te veel op de vroegere vinding lijkt die de 600 als basis had. Deze was hoogst charmant maar kan vandaag echt niet meer…

3 gedachten over “Amerika krijgt inderdaad ‘Fiat 500 mpv’

 • 20 april 2010 om 12:24
  Permalink

  Zal vast maar een 500 mpv zie ik niet zitten niet alles kan een 500 look hebben ze hadden het moeten laten bij echte 500 based modellen en niet een opgepomte obesitas 500 xxl ik kan me niet voorstellen dat dat er mooi uit gaat zien maar ik kan me vergissen.

  Beantwoorden
 • 20 april 2010 om 13:13
  Permalink

  Idd AR159. Ik ben erg benieuwd naar de ontwerp-oplossing die ze zullen voorstellen. Misschien weten ze het in een mooi jasje te gieten en krijgen we ongelijk.

  Beantwoorden
 • 20 april 2010 om 18:32
  Permalink

  Ben het met AR159 eens. Vind het ook geen goed idee om het 500-ontwerp nu tot in den treure te gaan uitmelken. Hij is leuk zoals hij is. Niets meer aan doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.