Amerikaanse verkopen Fiat 500 nemen gestaag toe

Fiat 500 amerika

De Fiat 500 is in Amerika bij zoveel mogelijk dealers in de verkoop gegaan de afgelopen maanden en vormt in alle opzichten een frisse wind in het Amerikaanse autolandschap. Het blijkt dat er best veel modebewuste consumenten buitengewoon gevoelig zijn voor het concept dat Fiat 500 heet en daarom is een kleine rage niet uit te sluiten. Ook de huidige praatjes over het grote ‘zwarte gat’ in de Amerikaanse economie kunnen de zeer zuinige en toch complete mooie Fiat flink in de kaart spelen.

In de maand juli werden er 3038 stuks verkocht, wat 68% meer is dan in juni. De verkoop begon in mei wat meer vorm te krijgen, ondanks dat Fiat nog maar iets meer dan de helft van alle dealervestigingen dan gepland heeft kunnen open in diverse Amerikaanse steden. In totaal heeft Fiat America nu 7982 exemplaren van de 500 aan de man kunnen brengen.

Het nog kleine Fiat groeit even hard als de rest van de momenteel flink florerende Chrysler-groep (+28% in juli voor de autodivisie en +18% voor de bedrijfswagentak). Het merk Chrysler groeide met 5%, Dodge verkocht 10% meer auto’s en Jeep zelfs 45% meer dankzij winnaars als de Grand Cherokee en Wrangler. De Amerikaanse groep groeit op jaarbasis in ieder geval met 7% zoals het nu gaat en heeft in juli in totaal 308.880 auto’s verkocht. Chrysler noemde het zelf een topprestatie in een markt dat zo stug blijkt als een taaie biefstuk.

2 gedachten over “Amerikaanse verkopen Fiat 500 nemen gestaag toe

 • 4 augustus 2011 om 08:36
  Permalink

  Hoe meer 500’s in het straatbeeld hoe meer je er van gaat verkopen.
  Het gaat nu om naamsbekendheid.
  Plus zo snel mogelijk wat extra Fiat modellen erbij en ook heel belangrijk een opvolger voor de 124 spider.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.