Project Ellezero: Eerste ‘mule’ nieuwe Fiat mini MPV gespot

Fiat ellezero scoop

De nieuwe mini-MPV (Project Ellezero) van de Fiat Group is inmiddels voor het eerst gespot op een zonnige vakantielocatie. Spyshots.nl brengt vandaag deze beelden naar buiten. In een komkommertijd als deze is juist op het gebied van onthullende scoopfoto’s meer te beleven dankzij een stortvloed aan vakantiegangers in Italië. Na de bewegende beelden van de nieuwe Panda gister in Napels (ook hier op de achtergrond te zien), zie je hier nu iets dat op het eerste gezicht lijkt op een verbouwde Qubo. In werkelijkheid valt duidelijk te zien dat het om een iets langer platform gaat, waar de carrosserie van de Fiat Qubo als het ware omheen is geplakt. Waarschijnlijk is de Qubo de ideale donor om het onderhuidse gedeelte van de opvolger van de Idea en Multipla te overdekken.

Fiat L0 scoop

Sinds kort weten we dat voor project ‘L0’ (Ellezero) de uiteindelijk naamgeving nog niet bekend is. De nieuwe mpv van Fiat krijgt qua vormgeving een hoog lifestyle gehalte zoals we die van de 500 kennen, waardoor Fiat waarschijnlijk een nieuwe doelgroep zal kunnen aanboren voor dit type voertuig. Mini-mpv’s zijn namelijk meestal nogal saai… Het model komt uiteindelijk in twee varianten op de markt, namelijk een 5- en een 7-zitter en de verwachting is dat uiteindelijk ook Lancia en Chrysler deel een versie zullen krijgen. De in Servië te produceren ruimteconcepten zullen behalve in Europa ook in de VS en Zuid-Amerika op de markt verschijnen. Er moeten uiteindelijk minimaal 130.000 stuks per jaar van de band rollen straks in Kragujevac.

Fiat ellezero spyshot

6 gedachten over “Project Ellezero: Eerste ‘mule’ nieuwe Fiat mini MPV gespot

 • 3 augustus 2011 om 15:26
  Permalink

  Wie durft nog te stellen dat Fiat niet druk bezig is met tal van projecten?? Ik denk dat ze goed bezig zijn. 8)

  Beantwoorden
 • 4 augustus 2011 om 10:00
  Permalink

  Ik durf dat nog wel te stellen. Naast deze Ellezero en de Panda (die al klaar is) is er weinig nieuws voor Fiat de komende jaren. Pas in 2013 komt de nieuwe Punto. Voor Alfa (na een leeg 2011 en alleen een 4C in 2012) komt in 2013 pas nieuws.

  Beantwoorden
 • 4 augustus 2011 om 10:09
  Permalink

  Dat zullen we nog wel eens zien; volgend jaar wordt geen leeg jaar kan ik je nu al vertellen. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.