Arese: Eerste teken van leven op het voormalige Alfa Romeo fabrieksterrein

Arese 2011

In Arese is inmiddels een eerste teken van leven geconstateerd, sinds het de laatste maanden compleet uitgestorven is geraakt na een jarenlange teloorgang. Helaas nog niet wat betreft het museum dat door eigenaar Fiat op slot is gegooid, maar wel wat betreft het immense parkeerterrein, waar (voor de overdekte hallen) ooit duizenden nieuwe Alfa’s stonden opgesteld (foto’s onder), die klaar waren voor de verkoop. Het terrein is opnieuw geasfalteerd en (foto boven) en er zijn zo’n 3000 parkeervakken aangebracht. Het heeft niets met de komst van een nieuwe productielocatie te maken, maar alles met de plannen van een eerste nieuwe die in Arese is neergestreken.

Arese Alfa Romeo

Arese Automotive is een nieuwe grote occasion-handelaar in Italië onder leiding van Stephan Randak (voormalige CEO van Mercedes Italië). De occasion-markt groeit hard in Italië en dat zien we nu terug op dit terrein wat voor Alfisten als ‘heilige grond’ wordt beschouwd. Behalve een immense parkeerplaats, verreist er ook een bedrijfspand compleet met werkplaats en bandenservice.

De overkoepelende groep en eigenlijke bezitter van dit terrein, waar Arese Automotive onderdeel van is, heet FINIPER. Arese is de hoofdlocatie van een netwerk van zeven vergelijkbare verkooppunten.

Ook het voormalige testcircuit even verderop zal in ere worden hersteld en  wordt verhuurd aan rijscholen en andersoortige rijopleidingen. Dit moet in 2013 gereed zijn.

Het is een eerste teken van leven en de vraag is wat in het hart bij het ‘Museo Storico’ uiteindelijk zal gebeuren.

Arese fabrieksterrein


 

Een gedachte over “Arese: Eerste teken van leven op het voormalige Alfa Romeo fabrieksterrein

  • 25 juni 2011 om 09:59
    Permalink

    Ik heb gelezen in een italiaanse krant dat de Lega Nord hard aan de kar aan het trekken is om het museum terug open te krijgen en FIAT op de vingers te laten tikken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.